ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Έπεσαν δέντρα από τους ανέμους - Έκκληση από τον δήμο Θεσσαλονίκης για τα σκουπίδια

MakThes Team29 Σεπτεμβρίου 2024

Άρχισε από σήμερα το απόγευμα, Κυριακή, η αλλαγή του καιρού καθώς έκαναν την εμφάνισή τους οι ισχυροί άνεμοι.

Στη Θεσσαλονίκη, οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πτώσεις δέντρων με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η πυροσβεστική.

Περισσότερες από 15 κλήσεις για κοπές δέντρων και κλαδιών σε περιοχές των δήμων Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θέρμης και Θερμαϊκού είχε δεχτεί μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής, σήμερα η πυροσβεστική, λόγω των ανέμων που άρχισαν να πνέουν από το μεσημέρι κι έπειτα. Μόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν έξι πτώσεις δέντρων στην πλατεία Αριστοτέλους, δίπλα στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην οδό Κατούνη, σε Τούμπα και Χαριλάου, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Τόσο ο δήμος Θεσσαλονίκης, όσο οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) οι άνεμοι θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ώρες και αύριο, Δευτέρα, θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Η πρώτη εικόνα

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr από την πυροσβεστική έχουν γίνει κλήσεις για κοπές πεσμένων δέντρων σε περιοχές του δήμου Παύλου Μελά και στον δήμο Θεσσαλονίκης. Στον τελευταίο καταγράφηκαν έξι πτώσεις δέντρων στην πλατεία Αριστοτέλους, δίπλα στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην οδό Κατούνη, σε Τούμπα και Χαριλάου.

Επίσης, σημειώθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα.

Τόσο ο δήμος Θεσσαλονίκης, όσο οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας οι άνεμοι θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ώρες και αύριο, Δευτέρα, θα φτάσουν τα 8 μποφόρ.

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί απευθύνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, αρμόδιο για θέματα Πρασίνου, Βασίλη Διαμαντάκη να εφιστά την προσοχή όσον αφορά τις μετακινήσεις κάτω από δενδροστοιχίες και την αποφυγή παρκαρίσματος των αυτοκινήτων κάτω από μεγάλα δέντρα.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Προσοχή στα φαινόμενα και μην πετάτε σήμερα και τη Δευτέρα σκουπίδια και ογκώδη

Λίγο αργότερα, ο δήμος Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας τους πολίτες να δείξουν αυξημένη προσοχή και ταυτόχρονα να μην εναποθέτουν σήμερα και αύριο, Δευτέρα, τα σκουπίδια τους στους κάδους απορριμμάτων.

«Αυξημένη προσοχή λόγω των δυνατών ανέμων Λόγω της επιδείνωσης του καιρού και της έντασης των ανέμων, καλούμε τους δημότες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις ώρες εκδήλωσης των φαινομένων και συγκεκριμένα να ακολουθήσουν τις κάτωθι οδηγίες: 

•Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις 

•Αν πρέπει οπωσδήποτε να μετακινηθούμε, αποφεύγουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

•Ασφαλίζουμε ή και απομακρύνουμε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο, ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς 

•Ασφαλίζουμε καλά πόρτες και παράθυρα στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας μας. 

•Παρακαλούμε τους δημότες να αποφύγουν για σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα 30/9 την εναπόθεση απορριμάτων και ογκωδών».

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιώργος Δημαρέλος, καλεί τους δημότες να μην εναποθέσουν σήμερα και αύριο, Δευτέρα, τα σκουπίδια τους στους κάδους, ώστε οι υπηρεσίες να επικεντρωθούν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Η ανάρτηση του Γ. Δημαρέλου:

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.