ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρναούτογλου: Έρχεται νέο κύμα ζέστης - Πάνω από 40 βαθμούς ο υδράργυρος

MakThes Team06 Ιουνίου 2024

Νέο κύμα ζέστης με θερμοκρασίες που θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τους 40°C προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Προς το παρόν, για Παρασκευή και Σάββατο αναμένεται μία μικρή ανάσα, καθώς οι μέγιστες θερμοκρασίες εκτιμάται πως δεν θα ξεπεράσουν τους 35°C-37°C. Από την Κυριακή, όμως, όπως όλα δείχνουν, ο καιρός θα είναι και πάλι εξαιρετικά ζεστός, με θερμοκρασίες που προοδευτικά θα ανεβαίνουν, ακόμα και πάνω από τους 40°C.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, δημοσιοποίησε την εκτίμησή του για το νέο κύμα ζέστης που έρχεται από την Κυριακή, γράφοντας στα social media πως από τους 30-32°C της Παρασκευής, θα φτάσουμε τους 42°C την επόμενη Πέμπτη, 13 Ιουνίου. Ο ίδιος δημοσίευσε αναλυτικά έναν πίνακα με τις μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται γενικά στη χώρα την επόμενη εβδομάδα, σημειώνοντας ωστόσο πως οι κατά τόπους μέγιστες τιμές, θα πρέπει να υπολογίζονται ως μεγαλύτερες κατά μία με δύο μονάδες.

Έτσι, από Τρίτη 11/6 έως και Πέμπτη 13/6, αναμένονται μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 40°C στην Αττική, στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα.

Αντίθετα, στις ορεινότερες περιοχές της Ελλάδας, ακόμα και στα 500 μέτρα υψόμετρο, οι θερμοκρασίες θα είναι ακόμα και 3-6 βαθμούς χαμηλότερες. «Ειδική» κατάσταση αναμένεται στα νησιά, όπου ναι μεν η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη, με αυξημένη, όμως υγρασία, γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση περαιτέρω.




This page might use cookies if your analytics vendor requires them.