ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Άρτα: Το Σάββατο η ταφή του βρέφους που πέθανε στο αυτοκίνητο (βίντεο)

MakThes Team11 Μαΐου 2023

Το Σάββατο το μεσημέρι στις 12:00 θα γίνει η ταφή του 5,5 μηνών βρέφους από την Άρτα που πέθανε από ασφυξία και θερμοπληξία όντας ξεχασμένο στο κλειδωμένο αυτοκίνητο του πατέρα του.

Οι γονείς και οι κοντινοί άνθρωποι του βρέφους θα πρέπει να υποστούν τη βάσανο της βάπτισης του νεκρού μωρού τους, ελέω των εκκλησιαστικών... διαδικασιών. Το όνομα που θα δοθεί είναι Λυδία - Ελένη.

Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα για να αποτραπούν τυχόν επεισόδια ανάμεσα σε συγγενείς, παρότι τα πνεύματα φαίνεται να έχουν καταλαγιάσει. 

Ο 37χρονος πατέρας του βρέφους, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί αύριο Παρασκευή, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σήμερα το πρωί, Πέμπτη, η σύζυγός του ζήτησε να τον δει και έτσι συναντήθηκαν για 15 λεπτά στο νοσοκομείο της Άρτας και άλλη μία φορά το μεσημέρι, με τις συναντήσεις αυτές να είναι οι πρώτες μετά την τραγωδία.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων δήλωσε στο Mega, ότι «η μητέρα από χθες είναι καλύτερα, άρχισε να δίνει ελαφρυντικά στον σύζυγό της και ζήτησε να τον δει. Τον είδε σήμερα το πρωί περίπου στις 10 η ώρα. Επίσης, η μητέρα ζήτησε και είδε τον σύζυγό της πάλι το μεσημέρι».

Για την κατάσταση του 37χρονου, ο κ. Γιαννάκος είπε πως παραμένει σε σοκ. Επίσης, οι γιατροί έδωσαν την έγκρισή τους στους δύο γονείς, προκειμένου να παραστούν στην ταφή του παιδιού τους. 

Ακόμα, στην πρωινή συνάντηση του ζευγαριού, η μητέρα φαίνεται πως είπε ότι ο 37χρονος δεν φταίει σε κάτι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ. Για την πρωινή συνάντηση που είχε το ζευγάρι, ο κ. Γιαννάκος επισημαίνει ότι η σύζυγος είπε ότι δεν φταίει σε κάτι ο σύζυγός της.

Η μαμά του παιδιού το πήγαινε συνήθως στον βρεφονηπιακό

Εξάλλου, ο παππούς του βρέφους και πατέρας του 37χρονου περιέγραψε χθες στον Alpha: «Ο γιος μου δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει, έχει πάθει σοκ. Ο γιος μου πήγαινε στη δουλειά του. Είχε πάρει μαζί του το μωρό για να το πάει στον παιδικό σταθμό. Η νύφη μου το πήγαινε στον παιδικό σταθμό συνήθως, αλλά δεν ξέρω τι έγινε και δεν το πήγε. Δεν έχουν άλλα παιδιά. Παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο με πολιτικό γάμο, επειδή ήταν έγκυος η νύφη μου».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.