ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοί είναι οι δύο ηρωικοί πιλότοι του μοιραίου Canadair: Η θυσία τους συγκλόνισε όλη την Ελλάδα (βίντεο & φωτ.)

MakThes Team25 Ιουλίου 2023

Από την αγάπη τους για τα αεροπλάνα ο Χρήστος Μουλάς και ο Περικλής Στεφανίδης κατέληξαν στη Σχολή Ικάρων και στη συνέχεια στα πυροσβεστικά αεροπλάνα, με ένα από τα οποία έκαναν πολύ νωρίς την τελευταία πτήση μέσα στις φλόγες.

Ο 34χρονος σμηναγός Μουλάς και ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Στεφανίδης που σκοτώθηκαν σήμερα όταν το Canadair που ήλεγχαν συνετρίβη στην Εύβοια μετά από ρίψη σε εστία φωτιάς, ήταν μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας και υπηρετούσαν στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης. Οι δυο τους πετούσαν με τα παλιότερα Canadair που διαθέτει η Ελλάδα: τα CL-215.

Με καταγωγή από το Γαβαλοχώρι του δήμου Αποκορώνου Χανίων, όπου μεγάλωσε, ο Χρήστος Μουλάς εισήχθη στη Σχολή Ικάρων κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Μετά το πτυχίο ήρθε η τοποθέτηση στα πυροσβεστικά αεροπλάνα. Στον Αποκόρωνα οι γονείς του διατηρούν επιχείρηση ενώ ο θείος του είναι γιατρός στο νοσοκομείο των Χανίων.

Πριν από δύο χρόνια είχε ανεβάσει μια φωτογραφία από το Canadair με το οποίο πετούσε, κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από την Ακρόπολη. 

Ο 34χρονος σμηναγός ήταν παντρεμένος και η σύζυγός του είναι τριών μηνών έγκυος.



Ο 27χρονος ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης καταγόταν από το Κιλκίς και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στην Ξηροκρήνη. Εισήχθη στη Σχολή Ικάρων και μετά την αποφοίτηση υπηρέτησε στα πυροσβεστικά αεροσκάφη.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.