«Ήμουν χθες στον πρέσβη της Ελλάδας στο σπίτι του και ο κ. Μητσοτάκης ήταν εκεί και ένας - ένας όταν μιλούσαν όλοι, το θέμα ήταν η φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αγγλία. Έχουμε μια μεγάλη φιλία και τώρα κάνει ο πρωθυπουργός μας στην Αγγλία κάτι τέτοιο. Δεν έχω λόγια. Είναι πάρα πολύ κακό πράγμα, αλλά την ίδια στιγμή νομίζω ότι θα έχει αντίδραση από τους από τους Άγγλους, μια πολύ αρνητική αντίδραση, γιατί γενικά πάρα πολλοί Άγγλοι τώρα πιστεύουν ότι τα Γλυπτά πρέπει να γυρίσουν στην Αθήνα. Δεν είναι μειονότητα. Είναι πολλοί άνθρωποι και κάθε χρόνο πιο πολλοί. Λοιπόν, νομίζω είναι ένα λάθος» είπε.
Η συγγραφέας τόνισε ότι ο διάλογος η συζήτηση είναι πάντα η αρχή για την ειρήνη μεταξύ των χωρών, ενώ ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι έπαιξε ρόλο στην απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού η συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον επικεφαλής των Εργατικών: «Ίσως να είναι αυτό αλλά γενικά όταν ένας πρωθυπουργός έρχεται, μπορεί να μιλήσει με άλλους πολιτικούς. Δεν ήρθε μόνο για την κουβέντα με τον Σούνακ, είναι ελεύθερος».
Αναφορικά με το κατά πόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πιο θετικός στην προοπτική της Επανένωσης των Γλυπτών, η κ. Hislop σημείωσε πως γενικά οι άνθρωποι στην Αριστερά είναι ανοιχτοί στο θέμα των Γλυπτών και πως ο Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, ο κ. Τζορτζ Όσμπορν ανήκει στην συντηρητική παράταξη.
Δεν έκρυψε την αισιοδοξία της για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και μάλιστα τώρα ακόμα περισσότερο, μετά την στάση του Ρίσι Σούνακ.
«Όχι αύριο, όχι μεθαύριο, όχι σε μερικούς μήνες, αλλά σε μερικά χρόνια, νομίζω θα έχει πιο πολλή πίεση από το κοινό, αλλαγή με τους πολιτικούς. Σιγά σιγά το θέμα των γλυπτών δεν θα είναι ένα θέμα πολιτικής, θα είναι θέμα του πολιτισμού, κατά τη γνώμη μου και όχι μόνο τη γνώμη μου, αλλά πολλών ανθρώπων. Αυτό είναι η ελπίδα μου», είπε…
Αποκάλυψε μάλιστα πως η έμπνευση για το καινούργιο της μυθιστόρημα που λέγεται Το Ειδώλιο και θα κυκλοφορήσει σε μία εβδομάδα στην Ελλάδα, ήταν η κλοπή των Γλυπτών από τον Έλγιν.