ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκίδα: 36χρονος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη - Έκανε κόλαση την ζωή ανήλικης 13,5 ετών

MakThes Team27 Μαρτίου 2024

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας καταδίκασε 36χρονο σε 12 χρόνια κάθειρξη, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, γιατί είχε κάνει κόλαση την ζωή μίας ανήλικης.

Όπως μεταφέρει το egnomi.gr, τα γεγονότα, που οδήγησαν σε καταδίκη τον κατηγορούμενο συνέβησαν το 2020, όταν αυτός ήταν 32 ετών και η ανήλικη μόλις 13,5 ετών. Γνωρίστηκαν μέσω μίας παρέας, στην οποία συμμετείχε ο συνομήλικος της κοπέλας ανιψιός του κατηγορούμενου.

Αναπτύχθηκε μεταξύ τους μία φιλική σχέση, η οποία εξελίχθηκε πολύ άσχημα για το κοριτσάκι, αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 32χρονος τότε άντρας προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της.

Σα να μην έφτανε αυτό, την κλείδωσε μέσα στο σπίτι του  και την απειλούσε, προκειμένου να ολοκληρώσει σεξουαλικά την σχέση μαζί του, την χτύπησε και την φωτογράφισε παρά την θέλησή της σε άσεμνη πόζα.

Την φωτογραφία αυτή την ανάρτησε στο Instagram και μάλιστα στο λογαριασμό της κοπέλας (τον οποίο είχε παραβιάσει), ώστε φαινόταν ότι την είχε αναρτήσει η ίδια.

Το κατηγορητήριο, που συντάχθηκε σε βάρος του ήταν ιδιαίτερα βαρύ και περιλάμβανε τις παρακάτω πράξεις:

  1. Γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.
  2. Αθέμιτη αποτύπωση σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης τρίτου, τελεσθείσα άπαξ.
  3. Μετάδοση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σε μη δικαιούμενα πρόσωπα.
  4. Παράνομη βία κατ' εξακολούθηση.
  5. Παράνομη κατακράτηση.
  6. Απειλή κατ' εξακολούθηση.

Το Μικτό Δικαστήριο (τρεις τακτικοί δικαστές και τέσσερις ένορκοι) υιοθέτησε τη πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας και έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και για τις έξι πράξεις του κατηγορητηρίου, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.

Η συνολική ποινή που επιβλήθηκε στο κατηγορούμενο κατά συγχώνευση ήταν 12 έτη κάθειρξη, ενώ για την τρίτη πράξη (αφορά στην ανάρτηση της φωτογραφίας στο Instagram) του επιβλήθηκε και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ.

Επίσης ομόφωνα το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του κατηγορούμενου να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και οδηγήθηκε πάλι στη φυλακή (ήταν ήδη προφυλακισμένος από το στάδιο της ανάκρισης), για να εκτίσει την ποινή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος εργαζόταν σε καφετέρια της Χαλκίδας, πολύ κοντά σε σχολικό συγκρότημα και είναι πατέρας τριών παιδιών.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.