Χαλκίδα: Μεγαλογιατρός πλαστογράφησε τη διαθήκη της μητέρας του για να πάρει την περιουσία από τον αδερφό του (βίντεο)

MakThes Team11 Σεπτεμβρίου 2024

Μια απίστευτη ιστορία αποκαλύφθηκε στη Χαλκίδα, όπου ένας μεγαλογιατρός της πόλης φέρεται να πλαστογράφησε τη διαθήκη της μητέρας του -σε συνεργασία με τον πατέρα του- προκειμένου να μη λάβει μερίδιο από την περιουσία ο αδελφός του.

Η ιστορία ξεκινά το 2020 όταν ο ένας αδελφός ανακάλυψε ότι 4 χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του, ο πατέρας του δεν είχε προχωρήσει στο μοίρασμα της περιουσίας της στους δύο γιους. Τότε, ο πατέρας του, αποκάλυψε ότι βρέθηκε διαθήκη της μητέρας του, στην οποία δεν του αφήνει τίποτα. Του παρουσίασε μάλιστα μια χειρόγραφη διαθήκη, ωστόσο ο 49χρονος γιος διαπίστωσε ότι αυτός δεν ήταν ο γραφικός χαρακτήρας της μητέρας του.

Όπως είπε στο Mega, η δικηγόρος του 49χρονου Μαρία Καρλή, όλα δείχνουν ότι ο αδελφός του θύματος -μεγαλογιατρός στη Χαλκίδα- συνεργάστηκε με τον πατέρα προκειμένου να πλαστογραφήσουν τη διαθήκη.

«Οι σχέσεις ήταν άριστες. Η περιουσία είναι μεγάλη. Η περιουσία ανήκε στη μητέρα. ΄Έφτιαξαν μία πλαστή διαθήκη, ήταν χειρόγραφη. Η διαδικασία πλέον είναι στον ανακριτή και έχει υποβληθεί μήνυση για κακουργηματική πλαστογραφία. Έχουν γίνει πραγματογνωμοσύνες και τρεις πραγματογνώμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ήταν πλαστή», ανέφερε η κ. Καρλή και συμπλήρωσε: «Ήδη η διαθήκη έχει χαρακτηριστεί ως πλαστή και εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης».

Ο 49χρονος από την πλευρά του σχολίασε: «Εγώ το ανακάλυψα στις 30 Οκτωβρίου 2020. Το ανακάλυψα συμπωματικά. Ήταν οι καταλυτικές ημερομηνίες για να δηλώσουμε στο κτηματολόγιο κάποια περιουσιακά στοιχεία και την ημέρα εκείνη διαπίστωσα πως δεν έχω κάτι άλλο ως περιουσιακό στοιχείο. Έκπληκτος ρώτησα τον πατέρα μου γιατί δεν έκανε τις δηλώσεις, γιατί τον είχαμε εξουσιοδοτήσει για να μας δηλώσει ως εξ αδιαθέτους κληρονόμους και μου απάντησε πως δεν θα το κάνει γιατί βρήκαν διαθήκη της μαμάς».

Συμπλήρωσε πως: «Ρώτησα γιατί δεν μου το είπαν και πήρα την απάντηση "για να μην σε στεναχωρήσουμε". Η μαμά έφυγε το 2016 και η φερόμενη διαθήκη κατατέθηκε το 2018. Από την ημέρα που ανακάλυψα αυτό που έγινε προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον μπαμπά και τον αδελφό μου, αλλά δεν απάντησαν. Μιλάμε για ακίνητα, διαμερίσματα, εξοχική κατοικία, μετρητά κ.α».


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.