ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Αυγά Κουλιώτσας, τοπικό προϊόν με σήμα ποιότητας

MakThes Team17 Ιουνίου 2024

Aυγά Κουλιώτσα, ένα νέο, πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ από την Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη, δίνει το «πράσινο φως» στην επιχείρηση από τη Μεγάλη Παναγία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε ακόμη μεγαλύτερο γεωγραφικό εύρος της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Πρόκειται για οικογενειακή φάρμα στους λόφους του οικισμού της Μεγάλης Παναγίας. Ο ιδιοκτήτης Παντελής Κουλιώτσας, φροντίζει η τροφή τους να περιλαμβάνει περισσότερο καλαμπόκι και ντόπιο σιτάρι. Όσες φορές η ζήτηση δεν μπορεί να καλύψει την παραγωγή, αναζητά αυγά από γειτονικές ή μακεδονικές φάρμες, οι οποίες πληρούν τις ίδιες προδιαγραφές ποιότητας.

Τα Αυγά της Μεγάλης Παναγίας διοχετεύονται σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις της Ανατολικής Χαλκιδικής. Η μικρή χιλιομετρική απόσταση της φάρμας από τις ξενοδοχειακές μονάδες του Δήμου Αριστοτέλη, αλλά και από τις επιχειρήσεις εστίασης επιτρέπει στο πτηνοτροφείο να διακινεί μόνο πολύ φρέσκο προϊόν. Παράλληλα, τα Αυγά διοχετεύονται σε πολλές επιχειρήσεις της Σιθωνίας, της Κασσάνδρας, της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας εν γένει.

Τα Αυγά της Μεγάλης Παναγίας είναι πιστοποιημένα με το σύστημα διασφάλισης της υγιεινής κατάστασης και ποιότητας των τροφίμων (HACCP) και ως εκ τούτου διανέμονται με πιστοποιημένα αυτοκίνητα – ψυγεία, ενώ όταν συλλέγονται αποθηκεύονται σε ειδικούς θαλάμους.

Το Σεπτέμβριο του 2024 η επικεφαλής chef του KOUZINA, Ντίνα Νικολάου, σε συνεργασία με το chef ambassador της Ανατολικής Χαλκιδικής, Τάσο Παρασκευαίδη, θα δημιουργήσει δύο συνταγές, οι οποίες θα παρουσιασθούν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του KOUZINA στη Μεγάλη Παναγία, την Ιερισσό και την Αρναία: η μία θα παντρέψει τα αυγά με τα παραδοσιακά λουκάνικα και τα άγρια χόρτα περιοχής και η δεύτερη θα τα συνδυάσει με τα τρυφερά μπριζολάκια μαύρου χοίρου, ο οποίος εκτρέφεται στη Βαρβάρα και στο Χολομώντα. Οι συνταγές θα διοχετευθούν από την Αριστοτελική Σύμπραξη σε όλες τις τοπικές επιχειρήσεις εστίασης, προκειμένου να ενταχθούν στις κάρτες μενού και στα πρωινά ξενοδοχείων.

«Είναι η λογική της Σύμπραξης και η χαρά της δημιουργίας νέων προιόντων μέσα από τα ίδια τα τοπικά προϊόντα μας», αναφέρει η Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Αριστοτέλη, Μαρία Πάππα. «Ανακαλύπτοντας νέους παραγωγούς, ανακαλύπτουμε τον τόπο και ενισχύουμε το επί μέρους branding».

Η Αριστοτελική Σύμπραξη Επαγγελματιών του Δήμου Αριστοτέλη αποτελεί μια ισχυρή επαγγελματική ομάδα 174 επιχειρηματιών που εμπλέκονται με τον τουρισμό και την εστίαση.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.