ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Κανένα παιχνίδι του λούνα παρκ δεν είχε πιστοποιητικό καταλληλόλητας (βίντεο)

MakThes Team22 Αυγούστου 2024

Συνεχίζονται οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το μοιραίο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένας 19χρονος, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας το εν λόγω λούνα παρκ δεν διέθετε τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας, δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του, τα παιχνίδια του ήταν μη συντηρημένα, ενώ ερωτήματα υπάρχουν αναφορικά και με την χειριστική ικανότητα του 21χρονου νεαρού που είχε την ευθύνη χειρισμού του μοιραίου παιχνιδιού.

Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει στο Open ο αντιδήμαρχος Κοζάνης αναφορικά με την αδυναμία του συγκεκριμένου επιχειρηματία να προσκομίσει πιστοποιητικά καταλληλότητας σε διαγωνισμό που έκανε ο Δήμος, το πρωί της ίδιας μέρας που συνέβη το μοιραίο δυστύχημα. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοζάνης, το συγκεκριμένο λούνα παρκ δεν προσκόμισε εν ισχύ πιστοποιητικό για κανένα από τα επτά παιχνίδια που διέθετε.


Είχε ενημερώσει η Αστυνομία

Την ίδια στιγμή, έρχεται στο φως της δημοσιότητας έγγραφο της Αστυνομίας, στο οποίο φαίνεται ότι από τις 9 Ιουλίου είχε ενημερώσει το δήμο Κασσάνδρας ότι το λούνα παρκ δεν είχε γνωστοποιήσει τη λειτουργία του.

Όπως αναφέρει το έγγραφο ο έλεγχος της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου και διαπιστώθηκε ότι στερείται σχετικής γνωστοποίησης. Το έγγραφο αυτό έχει επικολληθεί στην επιχείρηση, ως συνοδευτικό με ένα έγγραφο του δήμου Κασσάνδρας.

Την ίδια ώρα οι πραγματογνώμονες συνεχίζουν την έρευνα τους για τη συλλογή στοιχείων. 

Έγκλημα, όχι δυστύχημα υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Πετρίδης, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για δυστύχημα αλλά για έγκλημα. «Τόσο οι Δημοτικές Αρχές όσο και η επιχείρηση γνώριζαν ότι το μηχάνημα είναι προβληματικό. Οι καρέκλες ήταν οι περισσότερες σπασμένες. Άλλαζαν θέσεις στον κόσμο για να βρουν σταθερά. Μιλάμε για δόλο», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας γνωστό ότι η οικογένεια θα αναζητήσει ευθύνες και από τον Δήμο Κασσάνδρας.

Με ποινικό παρελθόν ο 21χρονος χειριστής στο λούνα παρκ

Νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως η υπόθεση του τραγικού θανάτου του 19χρονου Γιάννη στο λούνα παρκ του ΠευκοχωρίουΧαλκιδικής.

Ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του όταν η καρέκλα του παιχνιδιού στο οποίο επέβαινε αποκολλήθηκε, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί θανάσιμα, ενώπιον των αδελφών και της μητέρας του.

Το λούνα παρκ σφραγίστηκε από τις Αρχές και το παιχνίδι εξετάζεται από πραγματογνώμονες, ενώ ο 21χρονος χειριστής, ο οποίος είχε τραπεί σε φυγή μετά το περιστατικό, παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές του Κιλκίς την Τρίτη 20 Αυγούστου. Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση και τον άφησε ελεύθερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο 21χρονος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν, με κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία και κλοπές αυτοκινήτων. Έχει συλληφθεί στο παρελθόν μετά από έκδοση εντάλματος και έχει προσαχθεί συνολικά έξι φορές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ζούσε στο Κιλκίς και είχε μεταβεί στη Χαλκιδική για να ξεφύγει από άτομα που τον καταδίωκαν.

Εν τω μεταξύ, οι πραγματογνώμονες συνεχίζουν τον εξονυχιστικό έλεγχο του παιχνιδιού για δεύτερη ημέρα, πραγματοποιώντας προσομοιώσεις με βαριά σακιά βάρους 75 κιλών σε κάθε κάθισμα. Στον χώρο βρέθηκαν επίσης ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο γιος του, ενώ παραμένει άγνωστο εάν το δεύτερο λούνα παρκ που διαθέτει ο ίδιος ιδιοκτήτης έχει άδεια λειτουργίας.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.