ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Καταδικάστηκε γιατί τραυμάτισε συνάδελφό του που άκουγε δυνατά μουσική

Μάριαν Μανού04 Ιουλίου 2024

Συνολική κάθειρξη 9,5 ετών επιβλήθηκε σε έναν Νιγηριανό, ο οποίος τραυμάτισε σοβαρά έναν συνάδελφο του από τη Σιέρα Λεόνε, επειδή άκουγε δυνατά μουσική, στη Χαλκιδική.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (4-3), για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, για οπλοφορία και οπλοχρησία. Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής κι έτσι, επέστρεψε στη φυλακή όπου ήταν έγκλειστος για άλλο αδίκημα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το επίδικο περιστατικό χρονολογείται τον Σεπτέμβριο του 2022, στην περιοχή «Καλύβες». Συγκεκριμένα, ο κατηγορουμενος με τον παθών κοιμόντουσαν στο ίδιο δωμάτιο, καθώς εργάζονταν μαζί σε ένα εργοστάσιο.

Όπως κατήγγειλε το θύμα, ευρισκόμενος εντός του δωματίου θέλησε να ακούσει μουσική από το κινητό του τηλέφωνο. Ξαφνικά, ο κατηγορούμενος τον προσέγγισε και τον απείλησε λέγοντας ότι θα τον σκοτώσει, αν δεν κλείσει αμέσως τη μουσική, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε προηγούμενη συζήτηση ή διαφωνία που να δικαιολογούσε αυτή τη συμπεριφορά. Τότε, επιχείρησε να τηλεφωνήσει στον ιδιοκτήτη του εργοστασίου και εργοδότη του, αλλά ο κατηγορουμενος του επέφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι με αμβλύ σιδερένιο αντικείμενο.

Χρειάστηκε να νοσηλευτεί 12 ημέρες, καθώς διαπιστώθηκε ότι έφερε μεγάλο αιμάτωμα στο κεφάλι και αιμορραγούσε από το αριστερό αφτί.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι σκόπευε να τραυματίσει σοβαρά τον παθόντα. Ισχυρίστηκε ότι εκείνος του επιτέθηκε πρώτος και ότι ο ίδιος προσπάθησε να αμυνθεί.

Οι ισχυρισμοί δεν έπεισαν το δικαστήριο και οδηγήθηκε στις φυλακές.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.