ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Λουκέτο στην εταιρεία που πιστοποίησε το μοιραίο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι (βίντεο)

MakThes Team12 Σεπτεμβρίου 2024

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που αφορά τον θάνατο 19χρονου σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική. 

Στις 10 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε απόφαση από τη Διεύθυνση Βιομηχανικών Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία αναφέρει πως αποφασίστηκε η αναστολή της δραστηριοποίησης της εταιρείας που έδινε πιστοποίηση στο λούνα παρκ στην Χαλκιδική.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, φαίνεται να έδινε πιστοποιήσεις στο συγκεκριμένο λούνα παρκ ενώ ο πατέρας του ιδιοκτήτη ήταν αυτός που φαίνεται να υπέγραψε τι 5 υπεύθυνες δηλώσεις τον Μάιο για την καταλληλόλητα των παιχνιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, ως αναφέρεται στο εν λόγω έγγραφο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΣΥΔ νπιδ «αποφασίζει και επιβάλλει άμεση απαγόρευση έκδοσης εκθέσεων/ πιστοποιητικών με το λογότυπο του ΕΣΥΔ για το πεδίο διαπίστευσης του φορέα μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διευρεύνηση της υπόθεσης και ειδικότερα να διαπιστωθεί εάν έχει αρθεί ο κίνδυνος είτε ότι, αντίθετα, στοιχειοθετούνται λόγοι για την αναστολή ή την ανάκληση της διαπίστευσης με την καθιερωμένη διαδικασία λήψης απόφασης».

Το έγγραφο αναφέρεται σε «Αναστολή δραστηριοποίησης της εταιρείας, ως αναγνωρισμένου οργανισμού (φορέα) αξιολόγησης της συμμόρφωσης».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.