ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Ναυάγιο στο Διάπορο - Ενοικιαζόμενη βάρκα προσέκρουσε σε ύφαλο και βυθίστηκε (βίντεο)

MakThes Team08 Αυγούστου 2023

Οι διακοπές παραλίγο να καταλήξουν σε τραγωδία σήμερα στη Χαλκιδική καθώς ενοικιαζόμενη βάρκα με τρεις επιβαίνοντες έβαλε νερά και στη συνέχεια βυθίστηκε.

Το θέμα ανέδειξε ο Ναυτικός Σύνδεσμος Όρμου Παναγιάς, ο οποίος μάλιστα προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για το πλαίσιο λειτουργίας και ενοικίασης τέτοιων σκαφών σε τουρίστες, όπως και το γεγονός πως οι επιβαίνοντες δε φορούσαν σωσίβια.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ο Ναυτικός Σύνδεσμος
"ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΡΟ! Βύθιση ενοικιαζόμενης βάρκας (απ' αυτές που τις παίρνεις χωρίς δίπλωμα.. ) είχαμε χτες το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή του Διάπορου...
Όπως φαίνεται και στο βίντεο υπήρξε εισροή υδάτων από ρήγμα που δημιουργήθηκε πιθανόν από πρόσκρουση σε ύφαλο...Οι επιβάτες παρελήφθησαν έγκαιρα ευτυχώς (δε βλέπουμε κανέναν να φοράει σωσίβιο.. ) από παραπλέοντα σκάφη. Ξαναμπαίνει λοιπόν πάλι στην επικαιρότητα το πόσο ασφαλές είναι να ενοικιάζονται βάρκες με 30ρες μηχανές (30 γράφει το "καπάκι" για να βγει η άδεια, από μέσα είναι κάτι παραπάνω..
Σε ανθρώπους ανίδεους τις περισσότερες φορές από θάλασσα... Με αυτή τη μηχανή, μέσα στο Διάπορο που δεν έχει κυματισμό, οι βάρκες αυτές μπορούν να αναπτύξουν μέχρι και 25 μίλια την ώρα!
Πόσα μίλια δηλαδή, για το σοφό νομοθέτη, τον ανεπηρέαστο από το "λόμπυ" εταιριών ενοικιάσεως- εισαγωγέων- κατασκευαστών, είναι αυτά που χαρακτηρίζουν το σκάφος ταχύπλοο ώστε να απαιτείται δίπλωμα;
Στην περιοχή Βουρβουρούς και Διάπορου, δραστηριοποιούνται σήμερα 55 εταιρίες ενοικιάσεων που διαθέτουν κατά μέσο όρο 10 βάρκες οι κάθε μια... Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε τι γίνεται μέσα στο Διάπορο όταν το Σαββατοκύριακο είναι sold out όλα τα "νοικιάρικα" συν όλα τα υπόλοιπα σκάφη που κυκλοφορούν ταυτόχρονα στην περιοχή.
Δείτε το βίντεο

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.