ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Τατουάζ με την ημερομηνία που σκοτώθηκε ο 19χρονος στο λούνα παρκ έκανε ο αδερφός του (βίντεο)

MakThes Team27 Αυγούστου 2024

"19/8/2024 Γιάννης"! Αυτό αναγράφεται πλέον στο χέρι του αδερφού του Γιάννη, που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική. Πρόκειται για την τραγική ημερομηνία που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό αλλά και πλέον και στο σώμα του μικρότερου αδερφού του νεκρού νέου.


Ο 16χρονος καθόταν δίπλα στον αδερφό του στο μηχάνημα του παράνομου λούνα παρκ. Του είπε μάλιστα, "Γιάννη σπάει το κάθισμα" αλλά τότε είδε τον αδερφό του να πετάγεται στον αέρα και να τραυματίζεται θανάσιμα.

Το αγόρι θαύμαζε και υπεραγαπούσε τον μεγάλο του αδερφό που ήταν το ίνδαλμα του. Έτσι, η ημερομηνία που άλλαξε για πάντα τις ζωές τους, η ημερομηνία που χάθηκε ο Γιάννης, θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλης της οικογένειας αλλά και στο μπράτσο του μικρότερου αδερφού του.

Το αγόρι έκανε τατουάζ στο μπράτσο του την ημερομηνία που "έσβησε" το χαμόγελο του Γιάννη και το όνομα του αδερφού του. Η φωτογραφία δημοσιοποιήθηκε στο προφίλ του 16χρονου σε Μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

"Γιάννη, σπάει το κάθισμα"

Ο αδερφός του θύματος μίλησε στο MEGA. Καθόταν στην ίδια θέση με τον αδερφό του και περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές.

"Ακούω "σκρατς σκρατς" πίσω από την πλάτη μου. Νιώθω να ξεκολλάει. Του λέω "Γιάννη, σπάει το κάθισμα". Προσπάθησε να πιαστεί από την μπλούζα και το τσαντάκι μου. Σκίστηκε και η μπλούζα και το λουρί της τσάντας. Λέω με τον αδερφό μου "δεν αντέχω, πάει πολύ γρήγορα". Γελάει και ξαφνικά νιώθω να σπάει το κάθισμα. Με κοιτάει, τον κοιτάω, ακούω ένα κρακ και βλέπω τον αδερφό μου να εξαφανίζεται από δίπλα μου".

Οι ίδιες σκηνές επαναλαμβάνονται συνεχώς στο μυαλό του. Η μητέρα τους φώναζε στον χειριστή να μειώσει την ταχύτητα. Ο 21 ετών χειριστής επέρριψε ευθύνες για την τραγωδία στον 58χρονο ιδιοκτήτη.

Ο νεαρός χειριστής παραδέχεται ότι δεν είχε εμπειρία ούτε κάποια εκπαίδευση παρά μόνο όσα του είχε δείξει ο ιδιοκτήτης του μοιραίου λούνα παρκ.


Έκλεβε ακόμα και... ρεύμα από την κολόνα του ΔΕΔΔΗΕ ο ιδιοκτήτης

Όπως όλα δείχνουν, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ περνούσε κάτω από τα ραντάρ κάθε ελεγκτικού μηχανισμού.

Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ έκαψε αυτοψία στο σημείο και διαπίστωσε ότι η παροχή ρεύματος ήταν κομμένη.

Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ έκλεβε ρεύμα από κολόνα του ΔΕΔΔΗΕ για πάνω από 2 μήνες, με το ποσό που έκλεψε να κοστολογείται περίπου στα 4.000 ευρώ.

Οι σχέσεις του 58χρονου με συναλλαγές στη Βουλγαρία

Παράλληλα, οι αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις σχέσεις του 58χρονου με συναλλαγές στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με το Mega, τον περασμένο Μάρτιο εντοπίστηκε σε λούνα παρκ στη Βουλγαρία τρενάκι, το οποίο άνηκε σε ιδιοκτήτρια -ελληνικής καταγωγής- λούνα παρκ και το οποίο είχε χάσει τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όταν εντόπισε το παιχνίδι που της άνηκε και ρώτησε για περισσότερες πληροφορίες, έλαβε την απάντηση πως είχε πωληθεί από τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ στη Χαλκιδική.


Πειθαρχική δίωξη στον δήμο Κασσάνδρας για το δυστύχημα στο λούνα παρκ

Πειθαρχική δίωξη εις βάρος του δήμου Κασσάνδρας, της δημάρχου, Αναστασίας Χαλκιά, και ενός αντιδημάρχου που εμπλέκεται στην υπόθεση αδειοδότησης και ελέγχου του συγκεκριμένου λούνα παρκ, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένα 19χρονο παιδί, διετάχθη από την Αποκεντρωμένη διοίκηση.

Στο πειθαρχικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει θα δοθούν εξηγήσεις από την πλευρά του δήμου και στη συνέχεια θα ληφθεί η απόφαση σχετικά με τα πειθαρχικά μέτρα που θα παρθούν εις βάρος των εμπλεκομένων.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το συμβούλιο των αιρετών θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.