ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Τι υποστηρίζει η δήμαρχος Κασσάνδρας στο υπόμνημα της για το δυστύχημα στο Λούνα Παρκ

Θεολόγος Ηλιού17 Σεπτεμβρίου 2024

Μετά από δυο αναβολές, σήμερα καταθέτει υπόμνημα με γραπτές εξηγήσεις η δήμαρχος Κασσάνδρας μέσω του δικηγόρου της. Στο υπόμνημα που θα παραδοθεί στον πταισματοδίκη, αναμένονται απαντήσεις για τον λόγο που παρότι η δήμαρχος ειδοποιήθηκε από την αστυνομία στις 12 Ιουλίου για την έλλειψη πιστοποιήσεων στο λούνα παρκ, οι δημοτικές υπηρεσίες δεν προχώρησαν σε έλεγχο και σφράγιση της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr, η δήμαρχος Κασσάνδρας αναμένεται να υποστηρίξει ότι είχε μεταθέσει τις σχετικές αρμοδιότητες σε αντιδήμαρχο, ότι τις υποθέσεις αυτές τις χειρίζονταν υπηρεσιακοί υπάλληλοι, ενώ τέλος τονίζει ότι η ΕΛΑΣ έστειλε μέσω ταχυδρομείου ένα έγγραφο που ανέφερε ότι το λούνα παρκ δεν έχει πιστοποιήσεις και όχι ότι υπάρχει κίνδυνος και ότι πρέπει να σφραγιστεί. Δηλαδή, επιμένει να υποστηρίζει ότι με το έγγραφο που είχε στα χέρια της δεν μπορούσε να προχωρήσει σε σφράγιση αλλά μόνο να βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο.

Πάντως, τις προηγούμενες ημέρες, εξηγήσεις μέσω υπομνήματος, έδωσε και ο αρμόδιος δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος αρνήθηκε επίσης κάθε ευθύνη.

Η έρευνα συνεχίζεται, ενώ χθες παραδόθηκε το πόρισμα από τον τεχνικό έλεγχο της εταιρείας πιστοποιήσης που ελεγξε το παιχνίδι όπου σκοτώθηκε ο γιάννης, μετά από σχετικό αίτημα της οικογένειας του.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.