ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Χαμάς: Πολύ δύσκολη η κατάσταση των Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα

MakThes Team07 Οκτωβρίου 2024

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας είναι σε "πολύ δύσκολη" κατάσταση, έναν χρόνο μετά την απαγωγή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος εναντίον του Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.

"Λέμε (στους Ισραηλινούς) ότι θα μπορούσατε να είχατε πάρει πίσω όλους τους ομήρους σας ζωντανούς πριν από έναν χρόνο, η κατάσταση των εναπομεινάντων ομήρων, η ψυχολογική τους κατάσταση και η υγεία τους, έχει γίνει πολύ "δύσκολη", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, ο Αμπού Ομπέιντα, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από το παλαιστινιακό κίνημα.

Λαζαρίνι: Ανείπωτα τα δεινά των ομήρων, νεκροταφείο η Γάζα

Εξάλλου, ο επικεφαλής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNWRA) μίλησε σήμερα για τα "ανείπωτα δεινά" των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς εδώ και έναν χρόνο στη Λωρίδα της Γάζας, καταδικάζοντας παράλληλα τον πόλεμο που μαίνεται στο έδαφος αυτό, το οποίο έχει μετατραπεί σε "νεκροταφείο".

Στην πλατφόρμα Χ, ο Φιλίπ Λαζαρινί, ο διευθυντής της UNWRA, έγραψε για αυτή την πρώτη επέτειο της άνευ προηγουμένου επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, "δώδεκα μήνες ανείπωτων δεινών για τους ομήρους της Γάζας, τις οικογένειές τους να έχουν αφεθεί στην αβεβαιότητα και μια κοινωνία βαθιά τραυματισμένη". Εξέφρασε επίσης τη θλίψη του που ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και των ενόπλων παλαιστινιακών οργανώσεων στη Γάζα έχει "μεταμορφώσει το έδαφος αυτό σε θάλασσα ερειπίων και σε νεκροταφείο για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους".

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.