ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Χάος στην Τουρκία: Στο 71,4% της επίσημης καταμέτρησης προηγείται ο Κιλιτσντάρογλου, λέει η αντιπολίτευση

MakThes Team15 Μαΐου 2023

Μία πραγματικά χαοτική κατάσταση με απρόβλεπτες διαστάσεις και συνέπειες είναι σε εξέλιξη στην Τουρκία, καθώς η επίσημη ροή των αποτελεσμάτων την οποία καταγράφουν και αναμεταδίδουν μέσω του πρακτορείου Anadolu όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη, φαίνεται να μην ανταποκρίνεται, σε κάποιο τουλάχιστον βαθμό, στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν πια τα διεθνή ΜΜΕ, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας δήλωσε πως το πραγματικά αρμόδιο όργανο για το εκλογικό αποτέλεσμα, βρίσκεται στο 71,4% της καταμέτρησης. Και σε αυτήν, όπως τονίζει η αντιπολίτευση, καθώς το Συμβούλιο δεν ανακοινώνει ποσοστά υποψηφίων, προηγείται ο Κιλιτσντάρογλου με 3 μονάδες έναντι του Ερντογάν.

Όσο για το πώς το κρατικό πρακτορείο μεταδίδει αποτελέσματα σε ποσοστό άνω του 92% της επικράτειας, όλα πια τα μέσα υποστηρίζουν πως η ροή του Anadolu προέρχεται από το κόμμα του Ερντογάν, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου επανήλθε μέσω τουίτερ, γράφοντας πως η νύχτα είναι μεγάλη.

«Η μυθοπλασία, η οποία ξεκίνησε με 60% , έχει πλέον πέσει κάτω από το 50%. Οι παρατηρητές ψηφοδελτίων και οι υπάλληλοι των εκλογικών επιτροπών δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους. Δεν θα κοιμηθούμε απόψε, λαέ μου. Προειδοποιώ το Εκλογικό Συμβούλιο, πρέπει να παρέχετε την καταχώρηση των δεδομένων στις επαρχίες», σημειώνει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.