Χατζηθεοδοσίου στο makthes.gr: Χωρίς παρέμβαση για το κόστος της ενέργειας, δεκάδες επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο (βίντεο)

Γιάννης Γκουμάκης06 Σεπτεμβρίου 2024

Στα τρία μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα η οικονομία και η κοινωνία στάθηκε σε αποκλειστικές δηλώσεις του προς τo makthes.grπρόεδρος του Eπαγγελματικού Eπιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στο περιθώριο του γεύματος που παρέθεσε η ηγεσία του Επιμελητηρίου στους δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης, ενόψει ΔΕΘ.


Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε πως η ακρίβεια η οποία ροκανίζει το μισθό των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλων των χαμηλόμισθων συνολικά, τα ενοίκια και η στέγη γενικώς έχει καταντήσει το μεγάλο θέμα που αφορά τη χώρα μας και του οποίου η προεκτάσεις θα είναι όλο και μεγαλύτερες στο μέλλον αν δεν παρθούν μέτρα. Σε όλα αυτά, ειδικό βάρος κατέχει η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από την οποία όπως υπογράμμισε για ακόμη μία φορά, δεν προστατεύονται οι επιχειρήσεις. «Από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο η αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος είναι 31%. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις στο σημείο να μη λειτουργούν. Ήδη χτες 15 εργοδοτικές οργανώσεις ανακοίνωσαν πως αν δεν υπάρξει παρέμβαση, υπάρχει κίνδυνος 'λουκέτου' σε πάρα πολλές επιχειρήσεις», σημείωσε ο πρόεδρος.

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε πως ο εμπορικός κόσμος αναμένει ο πρωθυπουργός να αναφερθεί επιτέλους σε αυτά τα ζητήματα, και πρόσθεσε πως ο ίδιος αναμένει να σταματήσει το τέλος επιτηδεύματος, ένας μνημονιακός φόρος και επίσης να επέλθει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, ένα θέμα το οποίο θα βοηθήσει ώστε να επέλθει με τη σειρά της η πολυπόθητη αύξηση του εργατικού μισθού η οποία έχει και ευεργετικές επιδράσεις στις επιχειρήσεις.


«Πέραν τούτου υπάρχουν ζητήματα τα οποία αφορούν τις ρυθμίσεις χρεών των επιχειρήσεων. Δεν μπορεί να αφήνεις 300.000 ανθρώπους χωρίς ρύθμιση, χωρίς να τους βοηθάς ουσιαστικά να πληρώσουν, κάτι το οποίο δεν ωφελεί κανέναν. Επίσης το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ πρέπει να ρυθμιστεί. Δεν μπορούν να δίνονται τα χρήματα σε λίγους γιατί αυτό είναι άδικο για τις χιλιάδες επιχειρήσεις που δεν έχουν τρόπο τόσο να αντέξουν όσο και να αναπτυχθούν», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

«Κρεμόμαστε από τα χείλη του πρωθυπουργού και αναμένουμε να αναφερθεί σε ζητήματα τα οποία συνολικά ο πολιτικός κόσμος ξέρει καλά πως δεν έχει άλλες αντοχές η κοινωνία. Όσο πιο γρήγορα και η κυβέρνηση αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα καταλάβουν ότι η καθημερινότητα είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα για την επιβίωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο κόσμος θα σταματήσει να αποστρέφεται το πολιτικό σύστημα και θα δίνει το παρόν στις επόμενες εκλογικές διαδικασίες». πρόσθεσε.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.