ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στην Τζιά

MakThes Team18 Ιουλίου 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στην Τζιά όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

 Όπως είπε η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ποίσσες στην νήσο Κέα, ενώ εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112 αρχικά για την ενημέρωση και στη συνέχεια για την απομάκρυνση των κατοίκων, από τις περιοχές, Καστελάκια και Κούνδουρο προς Ποίσσες. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με δασοκομάντος που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος από Αθήνα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης ενώ, όπως υπογράμμισε ο κ. Βαθρακογιάννης, από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε πλωτό μέσο του Λιμενικού Σώματος.

Μήνυμα 112

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη νωρίτερα σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Καστελάκια και Κούνδουρος Τζιας προκειμένου να απομακρυνθούν προς Ποίσσες λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καστελάκια και Κούνδουρος απομακρυνθείτε προς Ποίσσες Κέας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.