ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Χούθι: Δεν θα αφήσουμε τη Γάζα - Θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε τα σιωνιστικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

MakThes Team12 Ιανουαρίου 2024

Εκπρόσωπος των ανταρτών Χούθι της Υεμένης, ο Μοχάμεντ Άμπντελ Σαλάμ, κατέστησε σαφές σήμερα πως το κίνημα θα συνεχίσει να βάζει στο στόχαστρο εμπορικά πλοία αν έχουν οποιαδήποτε σχέση με το Ισραήλ, ενώ κατήγγειλε τα «αδικαιολόγητα», κατ’ αυτόν, πλήγματα των αμερικανικών και των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον εγκαταστάσεων του κινήματος σε διάφορες πόλεις.

«Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για αυτή την επίθεση εναντίον της Υεμένης, διότι δεν υπάρχει καμιά απειλή για τη διεθνή ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα (...) στόχος (των Χούθι) ήταν και θα παραμείνουν ισραηλινά πλοία και αυτά που κατευθύνονται προς τα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης», υπογράμμισε μέσω X (του πρώην Twitter).

Ανακοίνωση από τον επικεφαλής των Χούθι

Από την πλευρά του ο επικφαλής των ανταρτών εξέδωσε ανακοίνωση:

"Περιμένουν οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και οι σιωνιστές ότι οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια εναντίον της Υεμένης θα μας αποσπάσει την προσοχή από την υπεράσπιση της Γάζας; 

Ορκιζόμαστε, ακόμα κι αν μετατραπούμε σε άτομα σκορπισμένα στον αέρα, δεν θα αφήσουμε τη Γάζα. Θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε τα σιωνιστικά πλοία και αυτά που πηγαίνουν στη σιωνιστική οντότητα. Θα αντιμετωπίσουμε την Αμερική, θα την κάνουμε να γονατίσει, θα κάψουμε τα πολεμικά πλοία της, όλες τις βάσεις της και όποιον συνεργάζεται. 

Ό,τι και να μας κοστίσει, δεν θα φύγουμε από τη Γάζα. Ας ανάψει ο μεγάλος πόλεμος, γιατί είμαστε οι άνθρωποι και οι άντρες του. Στον λαό μας, στους αδελφούς μας, στους γιους μας και στους πατέρες μας στη Γάζα, είμαστε μαζί σας. Δεν είστε μόνοι. Το αίμα μας για εσάς είναι φτηνό, και είμαστε μαζί σας μέχρι την τελευταία μας πνοή. Ο Θεός αρνείται να είμαστε υποτακτικοί και ταπεινωμένοι ενώ το αίμα σας χύνεται. Τι θα μας πει ο Θεός όταν Τον συναντήσουμε; Έχετε απογοητεύσει τη Γάζα. Όχι, προς Θεού, δεν θα την απογοητεύσουμε, όσο κι αν μας κοστίσει. 

Ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί να ακούσει για την ήττα της Αμερικής. Το λέω με κάθε περηφάνια, θα πατήσουμε την Αμερική κάτω από τα πόδια μας. Το πεδίο της μάχης θα διδάξει σε όσους δεν μας γνωρίζουν τη δύναμη και τη σοβαρότητά μας. Δεν θα προειδοποιήσουμε ούτε θα απειλήσουμε. Περιμένετε τι θα γιατρέψει τις καρδιές σας. Προς Θεού. Θα κάψουμε την περιοχή".

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.