ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Τσοκάνης: Το φορολογικό νομοσχέδιο ξεζουμίζει τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες

MakThes Team05 Δεκεμβρίου 2023

Την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου ζήτησε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Τσοκάνης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. 

«Το νομοσχέδιο έρχεται να ξεζουμίσει τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, να εισπράξει φόρους και αμέσως μετά να τους επιστρέψει στο μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση μας λέει πως δεν μπορεί ένας επαγγελματίας να παρουσιάζει για πέντε συναπτά έτη ζημιές. Ζημίες το '17, ζημίες το '18, ζημίες το '19, ζημίες '20, ζημίες '21. Πέντε έτη. Έτη της κρίσης έτη της πανδημίας. Έχετε μπει στα μαγαζιά να δείτε πώς τα κρατάγανε, με νύχια και με δόντια, οι επαγγελματίες; Έχετε επισκεφτεί επιχειρήσεις να δείτε πως κοιμόντουσαν μέσα και πάλευαν με όλη την οικογένεια τους για να κρατήσουν;», ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ.

Ο κ. Τσοκάνης σχολίασε όμως και την επίκληση, εκ μέρους της κυβέρνησης, των μετρήσεων κοινής γνώμης που δηλώνει ότι συμφωνεί με τα προωθούμενα μέτρα. «Μας μιλά η κυβέρνηση για την κοινή γνώμη, μας μιλάει για όλες τις δημοσκοπήσεις που λένε 70%, 80% , ‘προχωράτε'. Αλήθεια δεν ζούμε στην ίδια κοινωνία; Πώς διαμορφώνεται η κοινή γνώμη; Ποιος έχει τα εργαλεία διαμόρφωσης της κοινής γνώμης, σήμερα; Ποιος κουμαντάρει τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ποιος κουμαντάρει τα ραδιόφωνα και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και ενημέρωσης; Όλο αυτό το τοπίο που διαμορφώσατε το προηγούμενο διάστημα δεν έχει να κάνει με το να μπορέσετε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, με το να δημιουργήσετε προϋποθέσεις κοινωνικού αυτοματισμού και να βάλετε το ένα στρώμα να στραφεί απέναντι στο άλλο; Να βάλετε τους αυτοαπασχολούμενους απέναντι στους συμμάχους τους, τους εργαζόμενους; Να βάλετε τους μικρούς εμπόρους απέναντι στους συμμάχους τους, τους συνταξιούχους;», δήλωσε ο Χρήστος Τσοκάνης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.