ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χρυσίδου, Καλφακάκου και Πασχαλίδου υποψήφιες με τον Πέγκα στις εκλογές

Βαγγέλης Στολάκης28 Αυγούστου 2023

Την υποψηφιότητά τους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη για Όλους» και επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Πέγκα ανακοίνωσαν οι τρεις εν ενεργεία δημοτικές σύμβουλοι Θεσσαλονίκης της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Έλλη Χρυσίδου, Ρία Καλφακάκου και Μαρία Πασχαλίδου. Στην ανακοίνωση ήταν παρών και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος «κατεβαίνει» στις εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος επίσης με τον συνδυασμό Πέγκα.

«Η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί στηρίζει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα» ανέφερε η πρώην αντιδήμαρχος της διοίκησης Μπουτάρη Έλλη Χρυσίδου. «Για προσωπικούς και πολιτικούς λόγους συντάσσομαι σε αυτή την προσπάθεια» εξήγησε η Ρία Καλφακάκου, ενώ η πρώην αντιδήμαρχος Μαρία Πασχαλίδου που όπως είπε είχε αποφασίσει να μην συμμετέχει στις εκλογές ανέφερε πως ο λόγος που την έκανε να πει το «ναι» ήταν η μετατροπή της Θεσσαλονίκης ξανά σε πόλη ανοιχτή και φιλική. «Πήγαμε πολύ πίσω ως πόλη. Η Θεσσαλονίκη έπιασε πάτο. Ο Ζέρβας απαξίωσε πλήρως τη νεολαία» σχολίασε η κ. Πασχαλίδου.

Η Έλλη Χρυσίδου ανέφερε ότι η απόφασή της ήταν αποτέλεσμα συνεχούς συζήτησης με τον υποψήφιο δήμαρχο, ενώ η Ρία Καλφακάκου ότι συμμετέχει στις εκλογές για μια πόλη ζωντανή και ανοιχτή.

«Είναι σημαντικό να φύγει αυτή η διοίκηση και να βγει δήμαρχος ο Σπύρος Πέγκας. Καμία άλλη παράταξη δεν μπορεί να το εγγυηθεί αυτό. Υπάρχει εμπειρία, γνώση και απόθεμα εννιά χρόνων στην διοίκηση του δήμου. Είναι η μόνη παράταξη που εγγυάται το μέλλον της πόλης» είπε η κ. Χρυσίδου. «Υπάρχει ένα πλαίσιο ανοιχτό, καθαρά αυτοδιοικητικό. Ο Σπύρος Πέγκας είναι ανεξάρτητος και σκέφτεται μόνο το καλό της πόλης» συμπλήρωσε.


Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στους λόγους συμμετοχής του στον συνδυασμό ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. «Έχω εμπειρία διοικητική και δημοτική και θεώρησα ότι πρέπει να συμμετέχω εμπράκτως. Για μια πόλη που πρέπει να πάρει ξανά τα πάνω της και να γίνει κεντρικό σημείο της ευρύτερης περιοχής» εξήγησε ο πρώην δήμαρχος.



Παρόντες στην συνάντηση ήταν και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης Κώστας Αμπατζάς και ο αναπληρωτής γραμματέας του οργάνου, Μίλτος Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στην συμμετοχή Μπουτάρη στο ψηφοδέλτιο Πέγκα, που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μίλησε για διάφορες «κακοήθειες» που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες. «Εμείς θεωρούμε ότι είναι τιμή και απόδειξη ήθους του ανδρός. Ο κ. Μπουτάρης είναι σαλονικιός που συστρατεύεται για να αλλάξει η αθλιότητα που την διοικεί» είπε. Έκανε λόγο για νικηφόρο ψηφοδέλτιο και πως η στήριξη ήρθε κατόπιν πρότασης της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης προς την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Συμπλήρωσε ότι είναι στήριξη, «ούτε χρίσμα,. Ούτε καπέλωμα» όπως δήλωσε.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Πέγκας ευχαρίστησε τον Γιάννη Μπουτάρη που ως «στρατιώτης» όπως είπε συντάσσεται, ενώ μιλώντας για τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «τολμηρή απόφαση». «Μπορώ να συνθέσω δυνάμεις για το καλό της πόλης. Ενώνουμε δυνάμεις πέρα από τα στενά κομματικά όρια και όλοι μαζί δίνουμε τον αγώνα για μια πιο εξωστρεφή, πιο ανοιχτή, πιο αναπτυξιακή Θεσσαλονίκη. Υπάρχει δυναμική στην πόλη και αυτή πρέπει να ξεδιπλωθεί» τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στην παραίτηση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κκ. Άνθιμου σημειώνοντας ότι θα τον επισκεφτεί για να τον αποχαιρετίσει, ότι οι δυο τους είχαν καλή συνεργασία και πως ο κκ. Άνθιμος είναι «καλός» όπως είπε με «έργο».

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.