ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης από Θεσσαλονίκη: Άλλοι 100 αστυνομικοί στην πόλη για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού

Αλκίνοος Βλαχόπουλος24 Μαΐου 2024

Σε άμεσες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Θεσσαλονίκης φαίνεται οτι προχωράει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα, κατά την διάρκεια συνάντησής του με τον Στέλιο Αγγελούδη, ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ο οποίος ανέφερε ότι το πιο κρίσιμο ζήτημα για την πόλη αυτή την στιγμή είναι το κυκλοφοριακό.

"Υπάρχουν ορισμένα θέματα τα οποία είναι εξαιρετικά κρίσιμα για την πόλη με πρώτο το κυκλοφοριακό. Από τις πρώτες μέρες τοποθέτησής μου στο Υπουργείο, είχαμε προσθέσει 70 αστυνομικούς στην πόλη. Τις επόμενες μέρες θα προσθέσουμε άλλους 100 αποκλειστικά για το κυκλοφοριακό ζήτημα έτσι ώστε η τροχαία να καταλάβει όλες τις κρίσιμες οδούς της πόλης προκειμένου η κυκλοφορία να γίνεται με τρόπο που να διευκολύνει τους πολίτες με αφορμή και τα προβλήματα που δημιουργεί το Flyover".

Άμεση μεταφορά του Α.Τ. Λευκού Πύργου

Την πρόθεση του για την άμεση μετεγκατάσταση του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου εξέφρασε ο Υπουργός τονίζοντας οτι βασικός στόχος του Υπουργείου είναι η Θεσσαλονίκη να καταστεί μια ασφαλής πόλη.

"Θα κινήσουμε άμεσα τις διαδικασίες για την μεταφορά του Α.Τ. Λευκού Πύργου εκεί δηλαδή που ξεκινούν τα έργα καθώς ο χώρος είναι ακατάλληλος και θα πρέπει να βρεθεί πλησίον ένας χώρος που θα φιλοξενήσει όλους τους αστυνομικούς και τις δραστηριότητες του τμήματος" δήλωσε ο Υπουργός.

"Η πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και το ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα με όλους τους γειτονικούς δήμους θα είναι μια ασφαλής πόλη έτσι ώστε κα έχουμε ασφαλείς γειτονιές. "Στην Θεσσαλονίκη έχουμε τοποθετήσει 530 πρόσθετους αστυνομικούς και μαζί με τους υπάρχοντες συγκροτούν τις ομάδες πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα νιώσουν ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να διασφαλίσουμε το αγαθό της ασφάλειας. Αυτό αποτελεί βασική δέσμευση μας" ανέφερε.

Εγκαινιάζεται το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει το τρίτο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στην Θεσσαλονίκη μετά τα δύο που ήδη λειτουργούν. Όπως ανέφερε "για εμάς είναι νίκη το γεγονός ότι κάθε μέρα αυξάνονται οι καταγγελίες και αυτό δείχνει ότι ανοίγουν στόματα και συλλαμβάνονται δράστες σε καθημερινή βάση. Το ίδιο ισχύει και για τα θέματα των ανηλίκων όπου η αστυνομία έχει εξαπλώσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο με παρουσία στις πλατείες που υπάρχουν ανήλικοι έτσι ώστε μα αποφύγουμε κάθε κακό. Έχουμε ιδρύσει την γραμμή 10201 εκεί που μπορούν να απευθύνονται γονείς αλλά και παιδιά σε περίπτωση τρέχει κάτι σημαντικό".

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου σημειώνοντας ότι πρωταρχικό στόχο του Υπουργείου αποτελεί η ασφαλής παρουσία των φιλάθλων στους αθλητικούς χώρους.

"Τελειώσαμε καλά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και ίσως είναι η πρώτη φορά που δεν έχουμε πια προβλήματα και επεισόδια στα γήπεδα και θεωρώ ότι αυτό είναι μία πρόοδος συνολικά για την χώρα έτσι ώστε να μπορούμε να πηγαίνουμε με ασφάλεια με τα παιδιά μας στα γήπεδα και να παρακολουθούμε αθλητισμό που τόσο όλοι αγαπάμε.

"Ντροπή μα γίνεται τελικός χωρίς φιλάθλους"

Σχετικά με την διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου χωρίς την παρουσία φιλάθλων ο Υπουργός τόνισε:

"Είναι ντροπή να γίνεται τελικός κυπέλλου Ελλάδας χωρίς φιλάθλους". Όταν η χώρα αναλαμβάνει τόσο μεγάλα αθλητικά γεγονότα και έχουμε κλειστό γήπεδο θεωρώ ότι αυτό δεν ταιριάζει στη χώρα μας. Από την μέρα που άνοιξαν τα γήπεδα, η ασφάλεια εμπεδώνεται όλο και περισσότερο. Εγκληματικές ομάδες εξαρθρώνονται και οι κανόνες τηρούνται και θα τηρούνται. Έχουμε μπροστά μας κρίσιμα αθλητικά γεγονότα αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε"

Αναφορικά με την μεγάλη διοργάνωση Europride που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι "είμαστε σε ευθεία επικοινωνία με την δημοτική αρχή και έχει εκπονηθεί ήδη ένα πρώτο σχέδιο. Την επόμενη εβδομάδα θα συνεργαστούμε μαζί με τον δήμαρχο για να δούμε όλα όσα προβλέπονται έτσι ώστε αυτό το σπουδαίο γεγονός να στεφθεί με επιτυχία".

Την πρόθεση του να βρεθεί εκ νέου στην Θεσσαλονίκη εξέφρασε κατά την σύντομη συνομιλία του με τον Δήμαρχο, ο Υπουργός αναφέροντας οτι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί δύο περιφερειακούς δήμους της πόλης. "Έχουμε πολύ σημαντικά γεγονότα μπροστά μας, την άλλη εβδομάδα θα ξαναέρθω για να πάω σε άλλους δύο περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης. Έχουμε εξαπλώσει δυνάμεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, έχουμε σχέδιο.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για το ενδιαφέρον αλλά και την διάθεση του να συνεισφέρει στα προβλήματα που έθεσε ο Δήμος, τόνισε οτι "υπάρχει άμεση ανάγκη για λύσεις σε καίρια προβλήματα της πόλης όπως το κυκλοφοριακό, η ασφάλεια στις γειτονιές και η ανάγκη μετακίνησης του αστυνομικού τμήματος Λευκού Πύργου. "Νομίζω ότι θα έχουμε την βοήθεια σας, τουλάχιστον για τα θέματα που μας απασχολούν έτσι ώστε να υπάρξει μια καλή συμβολή στην επίλυσή τους". 

 Στο τέλος της σύντομης συνομιλίας του με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης μπροστά στις κάμερες, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην χρησιμότητα του ποδηλατοδρόμου. "Διερχόμενος μέσα στην πόλη διαπίστωσα πόσο σημαντικός είναι ο ποδηλατόδρομος και πόσοι Θεσσαλονικείς τον χρησιμοποιούν. Αντιλαμβάνομαι την κρισιμότητα του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη" ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τονίζοντας οτι λαμβάνει υπόψιν του και τις δυσκολίες που προκύπτουν απο τον υπο κατασκευή οδικό άξονα FlyOver.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.