Η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που έχει λάβει χώρα ποτέ κατά της πειρατείας πραγματοποιήθηκε σε πολλαπλά σημεία πανελλαδικά με ταυτόχρονες έρευνες σε δεκάδες οικίες και επιχειρήσεις και με πληθώρα ευρημάτων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων βρέθηκαν: μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά επιμελώς κρυμμένα, πλήθος ψηφιακών παράνομων συσκευών, παράνομα λογισμικά, μεταφορικά μέσα, πλήρεις κατάλογοι πελατολογίων παράνομων συνδρομητών τελικών απλών χρηστών σε όλη την Ελλάδα και ολόκληρη μεθοδολογία για το ξέπλυμα του χρήματος.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η "ακτινογραφία" του κυκλώματος προσομοιάζει ακριβώς σε κακουργηματική πυραμιδική εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό, υπαρχηγούς, πλήθος μεταπωλητών και με μία διαρκή δομημένη δράση σε όλη την επικράτεια με πολλά εκατομμύρια παράνομα έσοδα όλα αυτά τα χρόνια που προσομοιάζουν μεγάλα καρτέλ ναρκωτικών.
Προανάκριση διενεργείται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, που μετά τις σημαντικές επιτυχίες της στις μεγάλες ποινικές πολύκροτες υποθέσεις στην Πάτρα, έρχεται να προσθέσει και αυτή τη σημαντική επιτυχία, δείχνοντας τον πολύπλευρο επιχειρησιακό της χαρακτήρα. Αναμένονται και ανακοινώσεις με λεπτομέρειες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Στο «μικροσκόπιο» τελικοί χρήστες
Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών μπαίνουν πλέον και χιλιάδες τελικοί χρήστες σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι φέρονται να είναι καταχωρημένοι ως πελάτες στις λίστες του κυκλώματος και αποτελούσαν τους χρηματοδότες αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, τροφοδοτώντας με μηνιαίες συνδρομές αυτές τις παράνομες δραστηριότητες.
Μπορεί τα παράνομα συνδρομητικά μηνιαία αντίτιμα των δέκα και είκοσι ευρώ να ακούγονται μικρά, αλλά, σύμφωνα με πηγές οικονομικών παραγόντων, αθροιστικά ετησίως αποτελούν διαφυγόντα έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για το κράτος, για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και φυσικά για τις μελλοντικές επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας.
Σημειώνεται πως παράγοντες του χώρου εκτιμούν πως χρειάζονται περισσότερα μέτρα από την Πολιτεία για την εξάλειψη του φαινομένου αυτού, όπως συμβαίνει σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ιταλία, όπου οι χρήστες λαμβάνουν πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για χρήση πειρατικής τηλεόρασης.
Τα αδικήματα παραβίασης Πνευματικών Δικαιωμάτων, Συνδρομητικών Υπηρεσιών Οπτικοακουστικού Περιεχομένου, αλλά και της εγκληματικής οργάνωσης, στο ελληνικό ποινικό σύστημα είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, με πολυετείς καθείρξεις, διοικητικά πρόστιμα που φτάνουν τα 300.000 ευρώ, προβλέψεις για δέσμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας, αλλά και πάγωμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων.