ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Θεσσαλονίκης - Δείτε φωτογραφίες

MakThes Team11 Σεπτεμβρίου 2024

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε η σχολική χρονιά για τα σχολεία των δήμων της Θεσσαλονίκης - με εξαίρεση το 2ο ΓΕΛ στην Ικτίνου.

Αναλυτικά, η έναρξη της σχολικής χρονιάς σε κάθε δήμο.

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου

Το κουδούνι χτύπησε και στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου για τον αγιασμό και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η οποία ξεκίνησε χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα στα σχολεία της περιοχής.

Μαθητές κάθε ηλικίας, με χαμογελαστά πρόσωπα και κρατώντας τις τσάντες τους προσήλθαν στους αύλειους χώρους των σχολείων και βρέθηκαν ξανά με τους συμμαθητές τους.

Ο δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης και αντιδήμαρχοι παραβρέθηκαν σε αγιασμούς δεκάδων σχολείων, ενώ αυτόν στο 2ο Γυμνάσιο και το 2ο Λύκειο Κορδελιού τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Βαρνάβας.

Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου παραβρέθηκε στους αγιασμούς των εξής σχολείων: 3ο – 4ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 17ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου, 2ο Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο Κορδελιού, Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ευόσμου και 23ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

«Εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο. Να έχετε όλοι υγεία και να ανταποκριθείτε με τον καλύτερο τρόπο στα μαθητικά καθήκοντά σας. Να αγαπάτε τους καθηγητές, διότι, μετά από τους γονείς σας, αυτοί είναι που σας αγαπάνε και σας φροντίζουν περισσότερο απ’ όλους. Οι μαθητές να προσέχετε ο ένας τον άλλον. Το μπούλινγκ και τα άσχημα πειράγματα δεν έχουν θέση στα σχολεία. Όταν βλέπετε κάποιον συμμαθητή σας να αισθάνεται άσχημα, να τον στηρίζετε», τόνισε στους μαθητές ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου και αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Δήμος Παύλου Μελά

«Καλή σχολική χρονιά σε όλους. Να αγαπάτε το σχολείο σας. Το σχολείο είναι μόρφωση, είναι γνώση, είναι δύναμη, είναι φιλίες. Το σχολείο μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι». Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης, καλωσόρισε τους μαθητές των σχολείων του Δήμου στο πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά παραβρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στους αγιασμούς τεσσάρων σχολείων σε Σταυρούπολη, Πολίχνη και Ευκαρπία. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στον αγιασμό του παλαιότερου σχολείου του Δήμου, του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Σταυρούπολης, όπου μαθήτευσε και ο ίδιος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να υποδεχτούν τα «πρωτάκια» με ένα δυνατό χειροκρότημα.

«Να αγαπάτε τους καθηγητές σας, θα σας μείνουν αξέχαστοι, θα τους θυμάστε για όλα σας τα χρόνια. Να υποδεχτούμε τα πρωτάκια μας με ένα δυνατό χειροκρότημα. Να αγαπάτε το σχολείο σας. Το σχολείο είναι μόρφωση, είναι γνώση, είναι δύναμη είναι φιλίες. Το σχολείο μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι», τόνισε ο κ. Ασλανίδης.

«Καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια για να μη σας λείπει τίποτα. Η Διοίκηση του Δήμου είναι δίπλα σας και παλεύει για να λειτουργούν άψογα όλα τα σχολικά συγκροτήματα του Παύλου Μελά», τόνισε στον χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Έλενα Λαδοπούλου.

Παρών στον αγιασμό του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Σταυρούπολης ήταν και ο συντονιστής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου.

Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη

Πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά σήμερα και τελέστηκε αγιασμός στα 70 σχολεία του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. «Ο Δήμος μας σταθερά βρίσκεται στα σχολεία μας με στόχο τη διαρκή και αρμονική συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, ώστε να επιλύονται τα προβλήματα» τόνισε ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στο μήνυμά του προς την εκπαιδευτική κοινότητα. Μιλώντας προς τους μαθητές του 1ου και του 2ου Δημοτικών Σχολείων Πανοράματος, όπου έδωσε το παρών, ευχήθηκε «καλή, δημιουργική, ασφαλή και πετυχημένη σχολική χρονιά, με υγεία, δύναμη και δίψα για γνώση».

«Παρά την υποχρηματοδότηση από την Πολιτεία, ο δήμος έκανε για μία ακόμη φορά το καθήκον του. Είμαστε σταθερά δίπλα στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς για να επιλύουμε όλοι μαζί, συνεργαζόμενοι αρμονικά, τα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν και να διευκολύνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Από την πλευρά μας, πιέζουμε την Πολιτεία να αυξήσει τη χρηματοδότηση για τη συντήρηση και τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων τόσο ως Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας όσο και ως Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος. Αλλά και για τα τρία νέα σχολεία για τον Δήμο μας που έχουν οριστικά ενταχθεί στη χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ, ζητούμε να τρέξουν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες, διότι είναι μια υπόσχεση που κρατά 20 ολόκληρα χρόνια. Η αυτοδιοίκηση και ο Δήμος μας συνεργαζόμαστε με την εκπαιδευτική κοινότητα και έτσι θα συνεχίσουμε. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και πρώτα πρώτα στα παιδιά μας!» δήλωσε ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Δήμος Χαλκηδόνος

Σε τελετές αγιασμών σχολικών μονάδων και στις τρεις δημοτικές ενότητες παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος και μέλη της Δημοτικής Αρχής με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα ο κ. Αναγνωστόπουλος επισκέφτηκε διαδοχικά το Γυμνάσιο - Λύκειο Κουφαλίων, το Δημοτικό Σχολείο Προχώματος, το Γυμνάσιο Προχώματος, το Ειδικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου, το ΕΠΑΛ Αγίου Αθανασίου και το Γενικό Λύκειο Χαλκηδόνας.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος στο σύντομο χαιρετισμό του ευχήθηκε σε μαθητές και εκπαιδευτικούς καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά τονίζοντας πως ο Δήμος είναι και θα είναι συμπαραστάτης τους σε ό,τι χρειαστούν.

«Η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες του δήμου, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, βρισκόμαστε πάντα δίπλα σας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εκπαίδευσης για όλους σας», είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος συμπληρώνοντας πως η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρήκε τα σχολεία του Δήμου Χαλκηδόνος χωρίς σημαντικά προβλήματα καθώς κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών πραγματοποιήθηκε σειρά παρεμβάσεων στο σύνολο των σχολικών κτιρίων.

Τις ευχές της για καλή σχολική χρονιά γεμάτη γνώση, εφόδια και δημιουργικότητα εξέφρασε στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στους κηδεμόνες και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Μαρία Κωστοπούλου, η οποία παράλληλα συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για την αδιάκοπη στήριξη που δείχνουν στους μαθητές ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Δήμος Ωραιοκάστρου

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα το πρωί και τα σχολεία στο Δήμο Ωραιοκάστρου ήταν έτοιμα για να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στις σχολικές μονάδες σε Ωραιόκαστρο, Καλλιθέα και Μυγδονία τελέστηκαν αγιασμοί παρουσία αντιδημάρχων, προέδρων Κοινοτήτων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Η αντιδήμαρχος Σύγχρονου Πολιτισμού, Εξωστρέφειας και Προστασίας των ζώων συντροφιάς και Φιλαρμονικής, Ευαγγελία Δρόσου, συμμετείχε στους αγιασμούς που τελέστηκαν στο 2ο και στο 5ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου και στο 4ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Η κ. Δρόσου μετέφερε το μήνυμα και τις ευχές του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη, για τη νέα σχολική χρονιά: «Στους νεαρότερους συμπολίτες μου, εύχομαι από καρδιάς να ανακαλύψουν τον κόσμο μέσα από τα βιβλία, τους αριθμούς, τα παιχνίδια και τα παραμύθια! Η ισορροπία ανάμεσα στη μάθηση και τη διασκέδαση είναι το ζητούμενο αυτά τα χρόνια της νιότης, για αυτό και η κάθε στιγμή πρέπει να βιώνεται με χαρά. Ο Μένανδρος έλεγε ΄΄Η μόρφωση είναι στήριγμα της ζωής΄΄, ένα εφόδιο που το αποκτάς και δεν ΄΄εξαντλείται΄΄ ποτέ! Καλή νέα αρχή σε όλα τα παιδιά. Τα σχολεία είναι έτοιμα και σας περιμένουν».

Στη συνέχεια η κ. Δρόσου τόνισε πως η δημοτική αρχή βρίσκεται δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, με στόχο να δίνονται λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν και τα σχολεία να λειτουργούν άρτια. Ευχήθηκε στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να έχουν καλή και δημιουργική σχολική χρονιά και κάλεσε τα παιδιά μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία να καλλιεργήσουν αξίες όπως ο σεβασμός, η αποδοχή και οι φιλίες.


Διαβάστε επίσης:

    This page might use cookies if your analytics vendor requires them.