ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Κουτσούμπας από 86η ΔΕΘ: «Οι πολιτικές που ασκήθηκαν έχουν οδηγήσει σε μια κατάσταση που πραγματικά δεν πάει άλλο» (βίντεο)

Βαγγέλης Στολάκης16 Σεπτεμβρίου 2022

Με κεντρικό σύνθημα «Καμία αναμονή! Καμία ανοχή! Ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής με αγώνα και συμπόρευση με το ΚΚΕ» ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στο περιθώριο της επίσκεψής του στην 86η ΔΕΘ άσκησε σκληρή κριτική σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τα μέτρα που πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν μπορούν να ανακουφίσουν τους εργαζόμενους. «Ας σταματήσουν λέμε πια τις κοροϊδίες» δήλωσε.

Από το βήμα της 86ης ΔΕΘ ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι συνένοχοι που μετατρέπουν πόλεις όπως είναι η Θεσσαλονίκη σε στόχους». «Με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ η Τουρκία γκριζάρει το Αιγαίο» είπε. «Η τούρκικη προκλητικότητα τρέφεται από τις δράσεις» σημείωσε και μίλησε για «παζάρι» με την Τουρκία. «Καμία εμπιστοσύνη λοιπόν στην κυβέρνηση της ΝΔ που ανταλλάσσει τα νταηλίκια γιοκ με τους εναγκαλισμούς» όπως τόνισε.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ χαρακτήρισε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «συνένοχους» γιατί όπως είπε ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και τις μνημονιακές δεσμεύεις.

Ο κ. Κουτσούμπας ειδικότερα αναφέρθηκε και στα μέτρα που πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την 86η ΔΕΘ λέγοντας ότι θα ανακουφίσουν ελάχιστους. «Ο κ. Μητσοτάκης πανηγύρισε για τις επενδύσεις ότι η Ελλάδα πέτυχε το 2021 «ρεκόρ» σε επίπεδο τριαντακονταετίας». «Δεν μας είπε τι κέρδισαν με αυτό το ρεκόρ οι εργαζόμενοι» σχολίασε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

«Λέμε ξεκάθαρα στον πρωθυπουργό και στους ομοίους του ότι σπέρνουν ανέμους αλλά θα θερίσουν θύελλες» ανέφερε.

Και συμπλήρωσε «Οι πολιτικές που ασκήθηκαν έχουν οδηγήσει σε μια κατάσταση που πραγματικά δεν πάει άλλο».

Στην ομιλία του, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι πλέον κόβουν μέχρι και τα τρόφιμα γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κόστος στέγασης λέγοντας ότι έχει μετατραπεί σε «άπιαστο όνειρο»

«Το Ταμείο Ανάπτυξης είναι από τις βασικές αιτίες του τερατώδους πληθωρισμού». σχολίασε

«Τον χειμώνα που έρχεται οι εργαζόμενοι θα βιώσουν μαζική αδυναμία θέρμανσης μετά από δεκαετίες» τόνισε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του. Και συνέχισε «Το Σύστημα της Καπιταλιστικής εκμετάλλευσης δείχνει το πραγματικό σάπιο πρόσωπό του».

Αναφερόμενος στην Υγεία είπε «Φτάνει πια» και έκανε λόγο για σήριαλ αντιλαϊκής πολιτικής.

«Το ΚΚΕ με τις θέσεις και τις προτάσεις του δίνει απαντήσεις στα προβλήματα» είπε.

Ειδική αναφορά έκανε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για αύξηση του κατώτατου μισθού λέγοντας πως δεν αρκεί. «Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται σαν να μην καταλαβαίνει» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Παρουσιάζοντας τις προτάσεις του ΚΚΕ, ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε μεταξύ άλλων:

Ολοκληρωμένο σχέδιο άμεσης αξιοποίησης όλων των εγχώριων πηγών ενέργειας

Κατάργηση Χρηματιστηρίου Ενέργειας

Απόσυρση χώρας από κυρώσεις ΕΕ προς Ρωσία

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ

Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή ρεύματος και αερίου

Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν

Διαγραφή χρεών

Αύξηση του κατώτατου μισθού

Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού

Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος για επαγγελματίες και εμπόρους

«Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε. Η ανεργία δεν είναι η φυσική πράξη. Η δουλειά με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες είναι δικαίωμα» σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας.

Σημειώνεται πως ο κ. Κουτσύμπας θα συναντηθεί με τους απεργούς εργαζόμενους στην «Μαλαματίνα» και το απόγευμα θα επισκεφτεί περίπτερα της ΔΕΘ αλλά και την διοίκηση της εταιρίας. Αύριο, Σάββατο θα συναντηθεί με εργαζόμενους της 3ης και 4ης ΥΠΕ, του Μετρό και πλημμυροπαθείς κατοίκους του δήμου Παύλου Μελά. Στις 21:30 θα μιλήσει στην πολιτική συγκέντρωση του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- «Οδηγητή», στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, στην Πολίχνη.



This page might use cookies if your analytics vendor requires them.