ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου στην Ίμβρο από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, παρουσία Δένδια

MakThes Team14 Απριλίου 2023

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου, στα Αγρίδια της Ίμβρου, η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου παρουσία και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ο οποίος βρίσκεται για επίσκεψη στο νησί.

Παρακολουθήστε τη μετάδοση:

«Είναι τεράστια η χαρά μου που αξιώθηκα να έρθω στην Ίμβρο, να λιτανεύσουμε τον Επιτάφιο. Εκφράζω τα αισθήματα του συνόλου του ελληνικού λαού ευρισκόμενος σήμερα εδώ. Αισθήματα αλληλεγγύης για τους ομοεθνείς μας που βρίσκονται στην Ίμβρο και την Τένεδο» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Ίμβρου στο χωριό 'Αγιοι Θεόδωροι και συναντήθηκε με ομογενειακούς φορείς και ομογενείς, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

«Η μεγάλη μου χαρά έχει να κάνει και με το γεγονός ότι επισκέπτομαι εδώ την ελληνική κοινότητα, τα ελληνικά σχολεία, τους Έλληνες που βρίσκονται, εργάζονται, ζουν σε αυτό τον ιστορικό τόπο», ανέφερε και πρόσθεσε:

»Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε την παρουσία τους εδώ. Για να στηρίξουμε τους Έλληνες που επέλεξαν και μπόρεσαν να μείνουν στην Ίμβρο, να εργαστούν εδώ, να δημιουργήσουν μια ζωντανή κοινότητα».

»Και η πιο μεγάλη χαρά είναι να βλέπει κανείς τα παιδιά, 60 παιδιά που φοιτούν στα σχολεία της Ίμβρου και είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον. Εύχομαι την επόμενη φορά που Έλληνας υπουργός θα έρθει εδώ, τα 60 παιδιά να είναι 120» τόνισε.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.