ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διακινητής ανθρώπων παράτησε με jet ski 2 άτομα στη θάλασσα ανοιχτά της Κω

MakThes Team25 Μαρτίου 2024

Ένα ημιβυθισμένο jet ski εντόπισε προχθές το μεσημέρι, Σάββατο, ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος την ώρα της περιπολίας του ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής Λούρος στην Κω.

Όπως αναφέρει το Λ.Σ. στην ανακοίνωσή του στο jet ski υπήρχε ένας 41χρονος επιβάτης ο οποίος διασώθηκε από το πλήρωμα του σκάφους. 

Ακολούθησε η διάσωση και περισυλλογή άλλων δύο ανθρώπων, ηλικίας 42 και 45 ετών από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από διερχόμενο στην περιοχή ιστιοφόρο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια αρχικά στην μαρίνα της Κω και στη συνέχεια παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κω. Οι δύο άνθρωποι που περισυνελέγησαν από τη θάλασσα πρόκειται να οδηγηθούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Κω.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη χθες τις βραδινές ώρες ο 41χρονος χειριστής του jet ski, για παράβαση των άρθρων 30 του Ν. 4251/2014 «Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις», 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και των άρθρων 306 «Έκθεση» και 187 «Εγκληματική Οργάνωση» του Ποινικού Κώδικα. Το jet ski κατασχέθηκε, ενημερώνει το Λ.Σ.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.