ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διανομέας ήταν ο 39χρονος που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Τούμπα

MakThes Team19 Νοεμβρίου 2023

Διανομέας ήταν ο 39χρονος που σκοτώθηκε χθες το βράδυ, Σάββατο στην Κάτω Τούμπα, όταν η μηχανή του συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο στην οδό Απόλλωνος.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηλιτεύει εκ νέου τις συνθήκες εργασίας των διανομέων ειδικά χθες το βράδυ οπότε οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις. 

«Τη στιγμή που αέρας ξεριζώνει δέντρα που πέφτουν σε δρόμους, σχεδόν βυθίζει αντιτορπιλικά στην παραλία, ξηλώνει σκεπές σε αθλητικούς χώρους που παίζουν μικρά παιδιά όπως στην θέρμη, την ώρα οι ριπές του ανέμου φτάνουν τα 106 χλμ/ώρα, θεωρείται φυσιολογικό να έχουμε συναδέλφους πάνω στα μηχανάκια να δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα», τονίζει το ΣΕΤΕΠΕ.

Ακολούθως, το ΣΕΤΕΠΕ ζητά να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος. «Θα επιδιώξουμε, όπως κάνουμε πάντα άλλωστε, να αποδοθούν οι ευθύνες στο ακέραιο σε όσους είναι υπαίτιοι. Παρ όλα αυτά δεν μπορούμε να μην αναδείξουμε για άλλη μια φορά όλα αυτά που έχουν κοστίσει την ζωή σε πάνω από 50 συναδέλφους μας τα τελευταία χρόνια. Την ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας, την ανυπαρξία κρατικής μέριμνας και την ακόρεστη όρεξή των μεγάλων εταιριών του κλάδου να μας ξεζουμίσουν μέχρι τελικής πτώσης», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Με αφορμή το τροχαίο δυστύχημα το ΣΕΤΕΠΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, Δευτέρα στις 10:00, στο σημείο όπου ο συνάδελφός τους έχασε τη ζωή του.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.