ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διασώθηκαν 52 άνθρωποι ανοιχτά της Κρήτης - Συνελήφθησαν 3 άτομα που φέρονται να είναι οι διακινητές

MakThes Team14 Αυγούστου 2024

Στη διάσωση 52 ανθρώπων που έμειναν εγκλωβισμένοι σε ακυβέρνητη φουσκωτή λέμβο ανοιχτά των Καλών Λιμένων στην Κρήτη προχώρησε χθες το βράδυ, Τρίτη, το Λιμενικό Σώμα.

Όπως αναφέρει σήμερα το Λ.Σ. σε ανακοίνωσή του, για το συμβάν ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου και της Αγίας Γαλήνης από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι μια πνευστή μηχανοκίνητη λέμβος βρισκόταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων.

Στο σημείο μετέβη ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε τη λέμβο και περισυνέλεξε από αυτή συνολικά 52 αλλοδαπούς (42 άντρες και 10 ανήλικα), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στους Καλούς Λιμένες.

Τρεις εκ των ανωτέρω, ηλικίας 16, 18 και 20 ετών, αναγνωρίστηκαν ως διακινητές των υπολοίπων και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 (Διευκόλυνση) του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα), σε συνδυασμό με το άρθρο 306 Π.Κ. (Έκθεση ζωής σε κίνδυνο) και του άρθρου 45 Π.Κ. (Συναυτουργία).

Κατά δήλωσή των διασωθέντων, είχαν ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της 11.08.2024 από τις ακτές Τομπρούκ Λιβύης με προορισμό την Ελλάδα, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων (2.000) περίπου δολαρίων ΗΠΑ έκαστος, για τη μεταφορά τους.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.