ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική : Καλύτερη η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο του Πολυγύρου - Δείτε φωτογραφίες

MakThes Team22 Αυγούστου 2023

Kαλύτερη είναι αυτή η στιγμή η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο της Χαλκιδικής στον Πολύγυρο. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 υδροφόρα οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα. Δεκάδες αγρότες με υδροφόρες έχουν σπεύσει στη φωτιά και συμβάλλουν στην κατάσβεση. Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους κατάφεραν να περιορίσουν το μέτωπο. 

Σύμφωνα μα πληροφορίες του Xalkidikipolitiki καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε στον οικισμό Σελιό στον Πολύγυρο και επεκτάθηκε προς Αγία Τριάδα και Πατελιδά.

Ο αντιδήμαρχος του δήμου Πολυγύρου Τάσος Καραφουλίδης μιλώντας στο Xalkidikipolitiki για την εξέλιξη της πυρκαγιάς αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η εικόνα της φωτιάς τούτη την ώρα καλυτερεύει, και αν όλα πάνε καλά ελπίζουμε ότι σε λίγο θα τεθεί υπό έλεγχο!»

Σύμφωνα με τον ίδιο στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 10 φορτωτές-μηχανήματα έργου, ενώ από αέρος συνεχίζουν να συνδράμουν δύο ελικόπτερα.

«Τόσο η πυροσβεστική όσο και ο δήμος Πολυγύρου, αλλά και οι εθελοντές μας έδωσαν μάχη προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά», είπε ο κ. Καραφουλίδης, τονίζοντας όμως πως παραμένουν σε επιφυλακή.

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης νότια του Πολυγύρου και γρήγορα ξέφυγε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Αμέσως επενέβησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις  με μηχανήματα του στρατού όπως ερπιστριοφόρα και υδροφόρες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά έκαψε αγροτικές εκτάσεις και κυρίως ελαιόδεντρα στην περιοχή ανάμεσα σε Γερακινή, Πολύγυρο και Καλύβες.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή, όσοι αγρότες στην περιοχή του Πολυγύρου διαθέτουν τουρμπίνες ή άλλα μέσα παρακαλούνται να τις γεμίσουν νερό και με τις οδηγίες της πυροσβεστικής να συμβάλουν στην κατάσβεση.

Σύμφωνα με το halkidikinews, κάποια στιγμή το πύρινο μέτωπο κατευθύνονταν προς Πατελιδά και απειλήθηκε ο  οικισμός. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι ενώ το μέτωπο της φωτιάς έφτανε τα 3 χιλιόμετρα.

Δείτε φωτογραφίες






This page might use cookies if your analytics vendor requires them.