Την συνέχιση της διερεύνησης της καταγγελίας για παράνομες κρατικές ενισχύσεις προς τον ΟΑΣΘ, παρά την απόσυρση της, ζήτησαν εχθές με επιστολή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα μέλη της πρώην διοίκησης του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς και Σάββας Παναγιωτίδης.
Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους με ημερομηνία 7.5.2020 και τίτλο «διερεύνηση καταγγελίας» προς την Κομισιόν ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, στις 12.6.2019 υπέβαλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγελία για παράνομη ενίσχυση από το ελληνικό κράτος ύψους άνω των 125 εκατομμυρίων ευρώ στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, υπό την ιδιότητά τους ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, αντιστοίχως, του ΟΑΣΘ και ενεργώντας ως εκκαθαριστές του.
Αναφέρουν δε, πως μετά την διαπίστωση των παράνομων ενισχύσεων εάν δεν είχαν καταθέσει την σχετική καταγγελία τότε θα υπήρξαν ενδεχομένως αστικές, επαγγελματικές, ακόμη και ποινικές ευθύνες.
Στην επιστολή αναφέρεται πως λίγους μήνες μετά την αλλαγή της κυβέρνησης καθώς και της διοίκησης στον ΟΑΣΘ ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης κατέθεσε ερώτηση ώστε να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διερεύνηση της καταγγελίας, με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απαντά ότι η καταγγελία έχει αποσυρθεί, ενώ όπως προέκυψε από δεύτερη απάντηση της αντιπροέδρου σε νέα ερώτηση του κ. Παπαδημούλη η καταγγελία απεσύρθη από τον καταγγέλλοντα, δηλαδή από την νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ.
Έτσι, οι κ. κ. Παππάς και Παναγιωτίδης ζητούν από την Κομισιόν την διερεύνηση της καταγγελίας, καθώς «τα αντικειμενικά στοιχεία και δεδομένα βάσει των οποίων υποβάλαμε την καταγγελία μας δεν έχουν μεταβληθεί και συνιστούν επιτακτικό και επείγοντα λόγο για τη διερεύνηση της καταγγελίας, ανεξαρτήτως της μεταγενέστερης απόσυρσής της».
Παρατηρούν μάλιστα ότι «η απόσυρση της καταγγελίας ενδεχομένως να στοιχειοθετεί αστικές, επαγγελματικές ή ακόμη και ποινικές ευθύνες σε σχέση με τη συνεχιζόμενη διαδικασία εκκαθάρισης του ΟΑΣΘ και την ενδεχόμενη συγκάλυψη μιας μεγάλου ύψους παράνομης κρατικής ενίσχυσης». Παράλληλα ζητούν η διερεύνηση της καταγγελίας να γίνει αμελλητί, δηλαδή με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.