ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δίκη για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου: Ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι πρότεινε η εισαγγελέας

Μάριαν Μανού01 Ιουλίου 2024

Την ενοχή και των δυο κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ, τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, πρότεινε την ενοχή τους για θανατηφόρα έκθεση κατά συναυτουργία (στην περίπτωση του Νάσου) και για επικίνδυνη σωματική βλάβη (στην περίπτωση του φίλου του). Μάλιστα, πρότεινε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, όπως και πρωτόδικα.


«Έχουμε μια παράσυρση που ήταν αποτέλεσμα καταδίωξης της ομάδας των κατηγορουμένων, περίπου 6-7 άτομα.

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι το είχαν προβλέψει και το είχαν αποδεχθεί σαν ενδεχόμενο. Που θα πήγαιναν οι άνθρωποι; Να κάτσουν να φάνε ξύλο;», είπε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας της έδρας.

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής της, περίγραψε την μοιραία νύχτα της επίθεσης, της 27ης Απριλίου 2017. Συγκεκριμένα, όπως περιέγραψε, η ομάδα των 6-7 ατόμων, «που όλοι ήταν οπαδοί του Ηρακλή», όπως είπε, είχαν κρυφτεί σε εσοχή του δρόμου της Αγ. Δημητρίου και «φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν σιδηρογροθιές, ξύλινα ρόπαλα και μεταλλική ράβδο».

«Ένας από αυτούς είχε οπτική επαφή με το πεζοδρόμιου, για να εντοπίζει τα άτομα που θα ερχόντουσαν προς την κατεύθυνση τους. Τότε εμφανίστηκε η παρέα του Νάσου και τους ρώτησαν “Παοκακια είπες;”», λόγω του ότι φορούσαν διακριτικά της ομάδας του ΠΑΟΚ, και αποκλειστικός σκοπός τους σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση ήταν να τους τα βγάλουν.

Όπως έγινε γνωστό, δυο άτομα από την παρέα του Νάσου ξέφυγαν και πίσω έμειναν ο Νάσος με έναν φίλο του, «που περιτριγυρίστηκαν από τα 6-7 ατομα και η μόνη δίοδος που είχαν ήταν η οδός της Αγ. Δημητρίου. Δεν είχαν χρόνο να ελέγξουν τα οχήματα που έρχονταν. Μπήκαν στο οδόστρωμα. Ο φίλος του Νάσου έπεσε σε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο. Ένας τον κρατούσε από το χέρι και ο άλλος τον έριχνε μπουνιές στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Τότε ακούστηκε ένα μπαμ που σημαίνει ότι ένας πεζός πέφτει πάνω σε ένα αυτοκίνητο. Τότε ακούει ο φίλος του Νάσου “τι σας έκανε η θύρα 10” ( η θύρα των οπαδών του Ηρακλή)», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας της έδρας.

Σχετικά με την συμπεριφορά των κατηγορουμένων είπε: «Στους κατηγορούμενους φτάσαμε, όταν τους αναγνώρισε ο φίλος του Νάσου. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται την εμπλοκή τους, αλλά η συμπεριφορά τους υποδηλώνει το αντίθετο. Δεν δείχνει ότι δεν έχουν σχέση με το συμβάν. Επέδειξαν τέτοια συμπεριφορά που δεν την επιδεικνύει άτομο που δεν έχει σχέση και ευθύνη».

Υπογραμμίζεται πως οι δυο νεαροί, που κάθονται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 8 μηνών, στον καθένα, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για θανατηφόρα έκθεση και απρόκλητη σωματική βλάβη, με αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας. Είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενόψει του Εφετείου υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης ενασχόλησης με τα κοινά της ομάδας του Ηρακλή, συλλόγου του οποίου είχαν δηλώσει υποστηρικτές.

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.