ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δίκη για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου: «Με κατηγορούν άδικα» λέει ο ένας κατηγορούμενος

Μάριαν Μανού27 Ιουνίου 2024

«Με κατηγορούν άδικα» είπε κατά την απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης ο ένας εκ των κατηγορουμένων στη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο του Νάσου Κωνστάντιου του 24χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ που έπεσε θύμα της τυφλής οπαδικής βίας, τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη.

Περιγράφοντας τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, ο 26χρονος υποστήριξε πως παρακολούθησε τον αγώνα και ύστερα πήγε σε ένα φαγάδικο. «Δεν ήμουν στο περιστατικό. Δεν ήμουν εκεί. Με κατηγορούν άδικα. Δυο χρόνια μετά έμαθα ότι με αναγνώρισε ο φίλος του Νάσου. Τότε έμαθα πρώτη φορά ότι με θεωρούν ύποπτο», ανέφερε. Ισχυρίστηκε, μάλιστα πως δεν είχε δει ποτέ του τον φίλο του Νάσου, ενώ σε ερώτηση της έδρας, πως γίνεται το θύμα της επίθεσης να τον αναγνώρισε ως ύποπτο, ενώ δεν τον είχε δει ποτέ, δεν αποκρίθηκε.

Όσον αφορά την αγάπη του για την ομάδα του Ηρακλή και την επαφή του με τους συνδέσμους ο 26χρονος είπε πως πήγαινε στον σύνδεσμο αλλά όχι κάθε μέρα. «Με τον σύνδεσμο πήγαινα συνήθως ταξίδια και σε κάποιες συναυλίες».

Ο έτερος κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου.

Σημειώνεται πως οι δυο νεαροί πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών και 8 μηνών, στον καθένα, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για θανατηφόρα έκθεση και απρόκλητη σωματική βλάβη, με αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας. Είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενόψει του Εφετείου υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μία φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης ενασχόλησης με τα κοινά της ομάδας του Ηρακλή, συλλόγου του οποίου είχαν δηλώσει υποστηρικτές.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.