ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δίκη για τους θανάτους 28 ηλικιωμένων από κορονοϊό σε οίκο ευγηρίας: Απορρίφθηκε αίτημα εξαίρεσης της Προέδρου του ΜΟΔ

Μάριαν Μανού03 Ιουλίου 2024

Αίτηση εξαίρεσης της Προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, που δικάζει τον μαζικό θάνατο 28 ηλικιωμένων από επιπλοκές συνδεόμενες με τον κορονοϊό σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη το 2020, υπέβαλαν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής για λογαριασμό των συγγενών των θυμάτων, κατηγορώντας την για μεροληψία. Ζήτησαν την αντικατάστασή της και να επαναληφθεί η διαδικασία από μηδενική βάση.

Αφορμή στάθηκε ένα σχόλιο της Προέδρου, ύστερα από την ολοκλήρωση της απολογίας του ενός κατηγορουμένου ως υπευθύνου του οίκου ευγηρίας, το οποίο το χαρακτήρισαν ευμενές και υπέρ των δυο κατηγορουμένων.

Στην έδρα του Κακουργιοδικείου ανέβηκε ο Πρόεδρος που είχε κληρωθεί ως αναπληρωτής, ώστε να εξετάσει το αίτημα της εξαίρεσής της. Η ίδια, σε υπόμνημα που διαβάστηκε, υποστήριξε πως το σχόλιο της ήταν «γενικό» και «δεν αφορούσε την αποδιδόμενη πράξη».

Τελικώς, το αίτημα εξαίρεσης απορρίφθηκε και η διαδικασία συνεχίζεται με την προηγούμενη προεδρεύουσα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.