ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Σιθωνίας: Οι παιδικές χαρές λειτουργούσαν έτσι είκοσι χρόνια (βίντεο)

MakThes Team28 Αυγούστου 2024

Λουκέτο σε όλες τις παιδικές χαρές στη Σιθωνία Χαλκιδικής, έντεκα στον αριθμό, χωρίς καμία εξαίρεση, έβαλε με απόφαση του, ο δήμαρχος, Ιωάννης Μάλλινης, έως ότου ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ ο κ. Μάλλινης, ο λόγος που η νέα διοίκηση δεν ασχολήθηκε νωρίτερα με το θέμα, είναι ότι μέχρι τον Απρίλιο-Μάιο δεν υπήρχε καν τεχνική υπηρεσία, ενώ πρώτο μέλημα της, εν μέσω καλοκαιριού, ήταν η διαχείριση του νερού, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις, με συντήρηση του δικτύου, νέες γεωτρήσεις, μελέτες για αφαλατώσεις, καθώς πρόκειται για έναν τουριστικό δήμο που τη θερινή περίοδο συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες.

“Οι παιδικές χαρές λειτουργούσαν έτσι επί είκοσι χρόνια. Κάποια μόνο παιχνίδια είχαν πιστοποίηση, αλλά όχι οι συγκεκριμένοι χώροι”, τόνισε ο δήμαρχος Σιθωνίας και πρόσθεσε: “Αν δεν παρέχουμε ασφάλεια στα παιδιά μας, είμαστε άχρηστοι και ανίκανοι και να πάμε όλοι σπίτια μας…αυτή είναι η Ελλάδα, οι υποδομές σε νερά, βιολογικούς και τα παιδιά”.

“Αν δεν βρω χρηματοδοτικό εργαλείο είμαι ικανός να τις κρατήσω κλειστές για τα επόμενα πέντε χρόνια”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Μαλλίνης.

Την επόμενη Παρασκευή ειδικός από την Αθήνα θα πραγματοποιήσει έλεγχο σε όλες τις παιδικές χαρές, προκειμένου να εξετάσει εάν μπορούν να πάρουν πιστοποιητικό ασφαλείας, καθώς καμία δεν διαθέτει.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.