ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Λαγκαδά: Δράσεις προληπτικής ιατρικής και προαγωγής της δημόσιας υγείας στην Κοινότητα Λευκοχωρίου

MakThes Team15 Οκτωβρίου 2024

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Λαγκαδά, ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας κ. Μάρκου Δημήτριος και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Σοχού, ιατρός κ. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος, σε συνεργασία με τη Δομή «Βοήθεια στο Σπίτι Λαχανά», και την υποστήριξη του προέδρου της κοινότητας Λευκοχωρίου κ. Συμεωνίδη Ευθυβούλη, καθώς και του Κοινωνικού Φαρμακείου- Παντοπωλείου του Δήμου Λαγκαδά, εκπονούν πρόγραμμα προληπτικών ιατρικών ελέγχων σε πολίτες του Δήμου Λαγκαδά.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία πνοής για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής!

Το πρόγραμμα, μετά την επιτυχημένη του πορεία δράσης στην Ξυλόπολη, και στην Όσσα, συνεχίζεται στην κοινότητα Λευκοχωρίου, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 από 9π.μ. έως 1μ.μ., στο Αγροτικό Ιατρείο Λευκοχωρίου, όπου θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις που αφορούν την πρόληψη μεταβολικών νοσημάτων, όπως μέτρηση γλυκόζης αίματος, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, κ.α. από ειδικούς ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Δήμος Λαγκαδά, εφαρμόζοντας δράσεις Προληπτικής Ιατρικής στοχεύει στην προαγωγή της δημόσιας υγείας και στην έγκαιρη ανίχνευση προβλημάτων υγείας του πληθυσμού της περιοχής μας, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου, όπου η πρόσβαση σε Μονάδες Υγείας είναι πιο δύσκολη.

Η ενέργεια αυτή περιλαμβάνει δωρεάν μαζικούς ιατρικούς ελέγχους, καθώς και ευαισθητοποίηση- ενημέρωση των συνανθρώπων μας σχετικά με την προφύλαξη από διάφορα νοσήματα που θεωρείται ότι απειλούν και την ίδια τη ζωή μας, ενώ παράλληλα παρακινεί τους πολίτες να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις προληπτικές εξετάσεις, να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας και ραντεβού:2394330424, 2394330425 (γραφείο Βοήθεια στο Σπίτι Λαχανά),

Πληροφορίες στον πρόεδρο της κοινότητας Λευκοχωρίουή στο τηλέφωνο 2394020802 (γραφείο ΚΕΠ Υγείας Δήμου Λαγκαδά).

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.