ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Συνολικά 530 μαθητές και μαθήτριες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (πίνακας)

MakThes Team01 Αυγούστου 2024

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν και φέτος οι επιτυχίες των μαθητών και μαθητριών των Γενικών Λυκείων του δήμου Νεάπολης-Συκεών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, καθώς από το σύνολο των 707 υποψηφίων για τα ΑΕΙ οι 500 πέτυχαν την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πρόκειται για επιδόσεις που έρχονται να δικαιώσουν και να επιβραβεύσουν τον αγώνα των μαθητών και των μαθητριών, όπως επίσης και τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών, που αναπτύχθηκαν σε ένα σύγχρονο σχολικό περιβάλλον που φροντίζεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη διοίκηση του δήμου.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο των έξι Γενικών Λυκείων και των δύο ΕΠΑΛ που λειτουργούν στον δήμο Νεάπολης-Συκεών, ο μέσος όρος της επιτυχίας των υποψηφίων για τα ΑΕΙ έφθασε στο 70,72%, με το μεγαλύτερο ποσοστό να καταγράφεται από το ΓΕΛ Πεύκων (91,41%). Από τα ΕΠΑΛ Συκεών και Νεάπολης σε Σχολές των ΑΕΙ εισάγονται 35 υποψήφιοι, ενώ ο αριθμός των εισαχθέντων αυξάνεται στους 530 συνολικά καθώς με το σύστημα του 10% στις πανεπιστημιακές σχολές εισάγονται επιπλέον 30 απόφοιτοι και απόφοιτες από τα Λύκεια του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

«Μας κάνουν χαρούμενους και υπερήφανους…»

«Ο αγώνας που έδωσαν και φέτος τα παιδιά μας ήταν δύσκολος, και μάλιστα με ιδιαίτερα έντονα χαρακτηριστικά σε κάποια πεδία. Τελικά, τα αποτελέσματα της εισαγωγής των υποψηφίων στις σχολές της προτίμησής τους συνιστούν μια μεγάλη επιτυχία. Είναι η δικαίωση και επιβράβευση των προσπαθειών, των θυσιών και των στερήσεών τους, για την οποία επιτυχία έχουν πολλούς λόγους να χαίρονται. Συμμεριζόμαστε τη χαρά τους και νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις επιτυχίες και τις επιδόσεις των παιδιών, τα οποία συγχαίρουμε από τα βάθη της ψυχής μας», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, συγχαίροντας ταυτόχρονα «τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που με κάθε τρόπο και με θυσίες στήριξαν και υποστήριξαν τα παιδιά στον μεγάλο τους αγώνα».

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, «οι μεγάλες επιτυχίες των υποψηφίων από τη μια δικαιώνουν τον αγώνα της διοίκησης του δήμου που σταθερά επιμένει να αγωνίζεται για σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα σχολεία, και από την άλλη μάς δημιουργεί την ιερή υποχρέωση να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για τη διαρκή βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών και την ολοένα και περαιτέρω αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

«Ο αγώνας που δίνουν κάθε χρόνο τα παιδιά μας είναι σκληρός και αξίζουν τον έπαινο και την επιβράβευση των κόπων και των θυσιών τους που μέσω αυτών εξασφάλισαν τις επιτυχίες με την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ανοίγοντας έτσι τα φτερά τους ώστε το όνειρό τους να γίνει πράξη», αναφέρει σε μήνυμά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.