ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Ωραιοκάστρου: Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού

MakThes Team22 Οκτωβρίου 2024

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με το «oraiokastro24», διοργανώνουν ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού, με αφορμή το μήνα Οκτώβριο, που είναι αφιερωμένος στην πρόληψη από τον καρκίνο.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2024, στις 19.30, στο Δημοτικό Κτίριο «Παύλος Μελάς» στην αίθουσα «Νέλλυ Δελή» (Μακεδονικού Αγώνα 7, Παλαιόκαστρο).

Εξειδικευμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν αναλυτικά για το πριν, το κατά τη διάρκεια και για το μετά του καρκίνου του μαστού.

Ομιλητές στην ημερίδα είναι οι:

Ιωσήφ Χατζής: Διευθυντής Χειρουργικής Γ.Ν. Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης, Εξειδίκευση Χειρουργική Ογκολογία, Χειρουργική Μαστού

Αντώνης Τσιμπώνης: Πλαστικός Χειρουργός Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» και A Plastics Κλινική πλαστικής χειρουργικής Ωραιόκαστρο

Αλέξανδρος Σαράφης: Πλαστικός Χειρουργός 424 Γ.Σ.Ν.Ε και A Plastics Κλινική πλαστικής χειρουργικής Ωραιόκαστρο

Κυριακή Λέντζιου: Κλινική Ψυχολόγος BSc, MSc, PhD(c) Ψυχοθεραπεύτρια Βιοθυμική Υπνοθεραπεύτρια

Στο τέλος των εισηγήσεων θα υπάρχει η δυνατότητα ερωτήσεων από το κοινό.

Σημαντική είναι η συμμετοχή στην ημερίδα μελών του συλλόγου «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης» με την ιδρύτρια και πρόεδρο, Γιώτα Σασοπούλου, χειρουργό – μαστολόγο, προσφέροντας δωρεάν πλήρη μαστολογικό έλεγχο (υπέρηχο - μαστογραφία - ψηλάφηση) σε ανασφάλιστες γυναίκες.

Την εκδήλωση θα συντονίσει και θα παρουσιάσει η Μαρίνα Γεωργιάδου. Η εταιρία KYANA Professional Hair Care θα χαρίσει ξεχωριστά προϊόντα σε όλες τις παρευρισκόμενες.

«Προσκαλούμε όλες και όλους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να ενημερωθούν σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Αξιόλογοι επιστήμονες θα μας ενημερώσουν και μέσα από τις εισηγήσεις τους θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Χρήστος Σαραμούρτσης.

Δυο λόγια για τη «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης»

Η «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης» αρχικά γεννήθηκε από μια ομάδα Γυναικών Γιατρών Εθελοντών με πολλή αγάπη, αισιοδοξία και μεράκι. Πήρε σάρκα και οστά, υλοποιούμενη μέσα από δυναμικά πρόσωπα που πλαισίωσαν ένα Φιλανθρωπικό Σωματείο και παρέχουν απλόχερα βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται μέσα από προγράμματα ανθρωπιστικής δράσης και κοινωνικής παρεμβατικότητας με σκοπό τη διαμόρφωση ενεργών πολιτών, καθώς και την καλλιέργεια και ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

Υποστηρίζοντας τις ευπαθείς ομάδες. Μοιράζοντας τρόφιμα στους απόρους, στους υπερπολύτεκνους, στους πρόσφυγες. Πλάι στις γυναίκες με καρκίνο στο μαστό και στα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ενισχύοντας με ιατρικό εξοπλισμό τις παιδογκολογικές κλινικές της πόλης μας. Προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε ανασφάλιστους. Δημιουργώντας Τράπεζα Αίματος.

Διοργανώνοντας επιστημονικές ημερίδες, όπως και άλλες δωρεάν ενδιαφέρουσες ενημερωτικές ομιλίες εκλεκτών επιστημόνων.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.