ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Ωραιοκάστρου: Νέα υποψηφιότητα Σκαρλάτου με πυρά κατά Τσακίρη

Βαγγέλης Στολάκης26 Ιουλίου 2022

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει ξανά τον δημαρχιακό θώκο Ωραιοκάστρου στις δημοτικές εκλογές του 2023 ανακοίνωσε και επίσημα ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝ.Α.Σ.Α», Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συμμαχία Ανάπτυξης, Παντελής Σκαρλάτος καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την δημοτική αρχή του Παντελή Τσακίρη για «κακοδιοίκηση», «κακοδιαχείριση» και «ανομία», συμπληρώνοντας πως η διοίκηση «παραπαίει».

«Μετά από τρία χρόνια διοίκησης Τσακίρη ο δήμος Ωραιοκάστρου διολισθαίνει σε άσχημους ατραπούς. Έχει καταστεί άντρο ανομίας, κακοδιοίκησης, διοικητικής κακοδιαχείρισης και παραβατικότητας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σκαρλάτος είπε πως η διοίκηση Τσακίρη αποδείχτηκε κατώτερη των περιστάσεων. Μίλησε για «βολέματα συνεταίρων», «διοίκηση εξυπηρέτησης συμφερόντων», «διοίκηση των απευθείας αναθέσεων» αναφέροντας ότι την τελευταία τριετία οι απευθείας αναθέσεις ξεπέρασαν τις 2.500. Μίλησε δε για «συγγενείς, ημέτερους, τριγωνικές αναθέσεις».

Ο κ. Σκαρλάτος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πρόσφατο πόρισμα της δημόσιας αρχής διαφάνειας και την πειθαρχική δίωξη επτά υπαλλήλων της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, την περίπτωση καταπάτησης δημοτικής γης από πρώην υποψήφιο της παράταξης Τσακίρη, την παράνομη αγοραπωλησία των τάφων στα κοιμητήρια Ωραιοκάστρου, την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης της παράνομης διαδικασίας εκλογής του Συμπαραστάτη του δημότη.

Ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε επίσης λόγο για «ανυπαρξία σχεδίου αντιμετώπισης του ελλείμματος ασφάλειας» και «αδυναμία και ανικανότητα αντιμετώπισης του σοβαρού θέματος των αδέσποτων ζώων».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  στην απουσία πολεοδομικού γραφείου κάτι που δεν ευνοεί την ανοικοδόμηση της περιοχής, την ώρα που άλλου δήμοι του νομού γνωρίζουν ανάπτυξη όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αυτή την περίοδο εκτελείται ένα μέρος του έργου της προηγούμενης διοίκησης» σημείωσε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «η επόμενη διοίκηση, απουσία ώριμων μελετών με ευθύνη της σημερινής διοίκησης, δεν θα υλοποιήσει κάτι» σημείωσε ο κ. Σκαρλάτος. «Ο δήμος να μπει σε διαδικασία κάθαρσης» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Για την σημερινή διοίκηση Ωραιοκάστρου σημείωσε πως «ο δήμος διοικείται από ανθρώπους που είναι άνεργοι ή επαγγελματίες πολιτικοί. Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου να συμπαραταχθούν μαζί μας στο κοινό αγώνα για να αποκαταστήσουμε την νομιμότητα στο δήμο μας, να πατάξουμε τα φαινόμενα διαφθοράς και παρανομίας που είναι πλέον κυρίαρχα στη διοίκηση του δήμου μας, να υλοποιήσουμε άμεσα σχέδιο επίλυσης των προβλημάτων της παραμελημένης περιφέρειας και πόλης μας καθώς και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του δήμου μας» σημείωσε ο κ. Σκαρλάτος.

Κατηγόρησε την διοίκηση για «φιέστες» που κοστίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ.

Αναφορικά με την νέα του υποψηφιότητα για την θέση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, ο κ. Σκαρλάτος σημείωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες διεργασίες και προανήγγειλε νέα πρόσωπα και προσχωρήσεις.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.