ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Π. Μελά - Flyover: Οικονομική ενίσχυση για το οδικό δίκτυο ζήτησε ο Δ. Ασλανίδης

MakThes Team10 Ιουλίου 2024

Ο Δήμος Παύλου Μελά είναι -λόγω θέσης- από αυτούς που βιώνουν άμεσα στο επίπεδο της κυκλοφοριακής επιβάευνσης και όχι μόνο τις συνέπειες ενός τόσο μεγάλου έργου όπως η κατασκευή του Flyover.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Ασλανίδης, έλαβε μέρος στη σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου και με μια ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα, παραθέτοντας και την δική του οπτική για όσα συμβαίνουν και όσα κρίνει ότι πρέπει να ακολουθήσουν.

Γράφει:


Στην ευρεία σύσκεψη του Συντονιστικού Συμβουλίου για την παρακολούθηση των έργων του Fly Over και τις επιπτώσεις που προκαλεί η κατασκευή του είχα την ευκαιρία να αναδείξω σημαντικά ζητήματα που μας απασχολούν.

Το μείζον ήταν και παραμένει να τελειώσει το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται γιατί υπάρχει ταλαιπωρία.Από εκεί και πέρα τόνισα ότι ο Δήμος Παύλου Μελά είναι από τους επιβαρυμένους από το έργο δήμους.

Πληρώνουμε ένα καθημερινό βαρύ φορτίο.Από εδώ ξεκινούν οι εργασίες, το οδικό δίκτυο μας είναι μονίμως στο ''κόκκινο'', οι δρόμοι μας - εντός αστικού ιστού - επιβαρύνοται υπέρβολικά από βαρέα οχήματα που αναζητούν εναλλακτικές και τέλος εδώ είναι τα εργοτάξια του έργου.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζήτησα από τους υπουργούς που ήταν παρόντες, σημαντική οικονομική ενίσχυση για την αποκατάσταση και βελτίωση του δικού μας οδικού δικτύου.Πέραν αυτών, ζήτησα την δημιουργία και την αναβάθμιση εναλλακτικών κάθετων δρόμων που θα συνδέουν την Ευκαρπία με το Φίλυρο και την Πολίχνη με τα Πεύκα, στη λογική αποσυμφόρησης της περιφερειακής και εξυπηρέτησης των μετακινήσεων σε κάποιο βαθμό.

Τέλος, θα πρέπει να δούμε κάποια στιγμή τρόπους διασύνδεσης της βιομηχανικής ζώνης με την Εγνατία Οδό γιατί δεν γίνεται βαρέα οχήματα και φορτηγά να περνούν συστηματικά μέσα από αστικές περιοχές.

Δείτε την ανάρτηση

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.