ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Παύλου Μελά: Ευρύ πρόγραμμα καθαρισμού και απόσμησης κάδων απορριμμάτων

MakThes Team16 Ιουλίου 2024

Για πρώτη φορά στον Δήμο Παύλου Μελά υλοποιείται οργανωμένο και συντονισμένο πρόγραμμα καθαρισμού και απόσμησης κάδων απορριμμάτων σε ευρεία κλίμακα. Με μέριμνα της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης το επόμενο διάστημα θα απολυμανθούν όλοι οι κάδοι απορριμμάτων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες.

Το πλύσιμο των κάδων πραγματοποιείται με το ειδικό όχημα, καδοπλυντήριο. Το απορριμματοφόρο του Δήμου προπορεύεται του καδοπλυντηρίου, το οποίο ακολουθεί το δρομολόγιο αποκομιδής που θα υποδεικνύει η αρμόδια υπηρεσία, ώστε ο κάδος που θα αναλάβει να καθαρίσει να είναι άδειος από απορρίμματα. Ο κάδος πλένεται επιμελώς εσωτερικά και εξωτερικά με ζεστό νερό και με τα κατάλληλα καθαριστικά υγρά φιλικά προς το περιβάλλον.

Συγχρόνως πραγματοποιούνται εργασίες απόσμησης σε όλους τους κάδους για την καταπολέμησή της δυσοσμίας. Για το σκοπό αυτό θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος της bio-αποκατάστασης των οσμών των κάδων απορριμμάτων με τη χρησιμοποίηση (ψεκασμό αυτών) βακτηριδίων τα οποία είναι προσαρμοσμένα για να ελέγχουν και να χωνεύουν τις οσμές. Τα βακτηρίδια αυτά είναι συνδυασμός φυσικών μικροοργανισμών σε αδράνεια.

Η απόσμηση των κάδων θα γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία, τα οποία ακολουθούν τα απορριμματοφόρα του Δήμου, όπου αδειάζοντας τα απορρίμματα θα πραγματοποιείται ο ψεκασμός με ειδικά ψεκαστικά μέσα σε κάθε κάδο.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.