ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Η νέα υποψηφιότητα Ζέρβα, το λίφτινγκ στη διοίκηση και ο νέος Γενικός

Βαγγέλης Στολάκης05 Ιουνίου 2022

Το βλέμμα στραμμένο στις δημοτικές εκλογές του 2023 έχει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος άλλωστε έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει ξανά την καρέκλα στην οποία σήμερα κάθεται, δηλαδή αυτή του δημάρχου. 

Προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Ζέρβας μετά και την αντικατάσταση του μέχρι πρότινος Γενικού Γραμματέα, Μίμη Φωτόπουλου σκοπεύει να προχωρήσει σε αλλαγές στο σχήμα της διοίκησης προκειμένου αυτό να είναι πιο λειτουργικό και πιο αποτελεσματικό. Παράλληλα, ο κ. Ζέρβας έχει ήδη δημιουργήσει την... ομάδα κρούσης του, η οποία θα αναλάβει να «τρέξει» την νέα υποψηφιότητά του.

Οι αλλαγές στο σχήμα της διοίκησης είναι απαραίτητες λόγω της υπόθεσης του Γιώργου Αβαρλή και της παραίτησής του, η οποία έγινε δεκτή από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Ζέρβας ο οποίος έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της αντιδημαρχίας Αβαρλή προσωρινά, σβήνει γράφει και σε λίγες ημέρες μαθαίνουμε πως θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις. Άλλωστε το προανήγγειλε ο ίδιος σε ενημέρωση με αφορμή την αντικατάσταση Φωτόπουλου. «Η αλλαγή στο πρόσωπο του Γενικού Γραμματέα εντάσσεται στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διοικητικού ανασχηματισμού τον οποίο σχεδιάζει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στον δρόμο προς τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές» αναφερόταν χαρακτηριστικά. Πληροφορίες της «ΜτΚ» αναφέρουν ότι ο δήμαρχος θα ανακατέψει την τράπουλα μεταξύ των εν ενεργεία αντιδημάρχων του, ενώ δεν αποκλείεται στελέχη που απομακρύνθηκαν από την διοίκηση στον τελευταίο ανασχηματισμό που έκανε, όπως για παράδειγμα ο Χάρης Αηδονόπουλος, να επιστρέψουν σε πόστο αντιδημάρχου. «Ακούνητος» μαθαίνουμε πως παραμένει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος άλλωστε δεν ορίζεται αλλά προτείνεται και εκλέγεται από το σώμα του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης, στις σκέψεις του Κωνσταντίνου Ζέρβα είναι η αξιοποίηση στελεχών της παράταξής του που βρίσκονται σε άλλα πόστα, πλην αυτό του αντιδημάρχου.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του Γενικού Γραμματέα, Ζέρβας και Φωτόπουλος πήραν... διαζύγιο κοινή συναινέσει, και οι πληροφορίες τους θέλουν να διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με τον πρώην δήμαρχο Δέλτα, να δηλώνει πως θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του δημάρχου και ότι συγχρόνως θα στηρίξει το πρόσωπο που θα τον διαδεχθεί στα καθήκοντά του. Στην συνάντηση που είχαν οι δυο άνδρες το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης δήλωσαν ευγνώμονες για την τρίχρονη συνεργασία τους.

Ένας γιατρός στη θέση του Φωτόπουλου

Διάδοχος του κ. Φωτόπουλου με απόφαση Ζέρβα είναι ο ιατρός και πολιτικός επιστήμονας, Νίκος Λιακόπουλος. Ο κ. Φωτόπουλος θα παραμείνει στη θέση του μέχρις δημοσιευτεί το ΦΕΚ της παραίτησής του, οπότε και θα οριστεί στην θέση αυτή ο κ. Λιακόπουλος, ο οποίος άλλωστε ήδη ξεκίνησε τις συναντήσεις στο δημαρχείο.

Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι ο κ. Ζέρβας αυξάνει τις συναντήσεις εργασίας με τους στενούς του συνεργάτες και ετοιμάζεται να ανοίξει και επίσημα την προεκλογική περίοδο στην Θεσσαλονίκη με την ανακοίνωση της αυτοδιοικητικής παράταξης με την οποία θα διεκδικήσει ξανά την ψήφο των συμπολιτών του.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.