ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δήμος Θεσσαλονίκης: Βρέθηκαν τα 8,5 εκατ. ευρώ για την αντικατάσταση των λυόμενων σχολείων

Δημήτρης Λαζόπουλος21 Οκτωβρίου 2024

Την έγκριση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για το έργο αντικατάστασης των λυόμενων σχολείων που λειτουργούν στον δήμο Θεσσαλονίκης από το 1978, μετά τον φονικό σεισμό, έλαβε η δημοτική Αρχή, όπως ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα, ο δήμαρχος, ΣτέλιοςΑγγελούδης, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα κονδύλια ανέρχονται σε 8,5 εκατομμύρια ευρώ και σύμφωνα με τον δήμαρχο μπορούν να ξεκινήσουν πλέον γρήγορα οι διαδικασίες αντικατάστασής τους, καθώς θα εκταμιευθούν τον Νοέμβριο.

Υπενθύμισε, δε, ότι τα λυόμενα σχολεία έχουν κριθεί ακατάλληλα για να λειτουργούν ως σχολικοί χώροι, βάσει μελετών, ενώ σημείωσε ότι το θέμα τέθηκε υπ' όψιν του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από τον ίδιο τις ημέρες της φετινής ΔΕΘ, όταν και ο πρώτος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την έγκριση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, είναι η σειρά του υπουργείου Εσωτερικών να διεκπεραιώσει τις δικές του κινήσεις, ώστε ο δήμος να είναι ελεύθερος να δημοπρατήσει το έργο, εξήγησε ο κ. Αγγελούδης. 

Εξάλλου, ο δήμαρχος απηύθυνε έκκληση στις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας να υποδείξουν τους χώρους που θα είναι κατάλληλοι για την προσωρινή μεταστέγαση των μαθητών, έως τη μέρα που θα εγκαινιαστούν οι νέες σχολικές μονάδες.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.