ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ALCO: Δυσαρεστημένοι οι πολίτες με το «επιτελικό κράτος» - Δεν τους εμπνέει ούτε η αντιπολίτευση (βίντεο)

MakThes Team17 Σεπτεμβρίου 2024

Δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση και ειδικά το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» εμφανίζονται οι πολίτες που ρωτήθηκαν για τη δημοσκόπηση της ALCO, το δεύτερο μέρος της οποίας παρουσίασε σήμερα, Τρίτη, ο Alpha.

Παράλληλα, οι πολίτες δεν εμπνέονται από την αντιπολίτευση.

Δείτε εδώ το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης που περιλαμβάνει και την πρόθεση ψήφου

Το β' μέρος της δημοσκόπησης εστιάζει στην άποψη των πολιτών αναφορικά με το επιτελικό κράτος, τα μηνύματα της κάλπης των ευρωεκλογών και τον βαθμό ικανοποίησής τους από το κράτος.

Δεν λειτουργεί το επιτελικό κράτος 

Σχεδόν 7 στους 10 (ποσοστό 69%) πιστεύουν ότι δεν λειτουργεί το επιτελικό κράτος σε αντίθεση με το 23% που εκτιμά ότι λειτουργεί. 

Το 47% των ερωτηθέντων δεν αισθάνεται «καθόλου ασφαλές» από τη λειτουργία του κράτους. Το 29% απαντά «λίγο», «αρκετά» λέει το 19%, «πολύ» το 3%. 


Καθόλου ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης δηλώνουν πάνω από τους μισούς (ποσοστό 51%), ενώ ένας στους τρεις (ποσοστό 29%) απαντά ότι είναι λίγο ικανοποιημένος και το 18% «πολύ» και «αρκετά». 


Η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών 

Επίσης, το 67% θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν πήρε το μήνυμα διαμαρτυρίας των ευρωεκλογών


ALCO: Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική πιστεύει το 54% 

Εξάλλου, οι ερωτηθέντες δηλώνουν απογοητευμένοι και από την αντιπολίτευση, καθώς το 54% πιστεύει ότι κανένα κόμμα δεν έχει αξιόπιστη εναλλακτική

Από τους υπόλοιπους, το 14% πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ την ίδια άποψη έχει μόλις το 4%. Στο ίδιο ποσοστό ανέρχεται και το κομμάτι των ερωτηθέντων που πιστεύουν το ίδιο για την ακροδεξιά «Ελληνική Λύση».



Παρακολουθήστε την παρουσίαση της δημοσκόπησης:

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.