ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διονύσης Τεμπονέρας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βάλει τις βάσεις για να υπάρξει πολιτική αλλαγή» (βίντεο, φωτ.)

Βαγγέλης Στολάκης08 Φεβρουαρίου 2024

Υπέρ της συνεννόησης των κομμάτων στα διάφορα πεδία με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία μπροστάρη όπως είπε, τάχθηκε ο εργατολόγος και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Διονύσης Τεμπονέρας σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τεμπονέρας υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μπορεί να βάλει τις βάσεις προκειμένου να υπάρξει πολιτική αλλαγή στον τόπο».


«Στην πορεία μας στη διαδικασία επαναβεβαίωσης της ιδεολογικής μας ταυτότητας, στην πορεία επικαιροποίησης των προγραμματικών μας θέσεων αλλά και στην οργανωτική μας ανασύνταξη. Βρισκόμαστε πάλι εδώ μαζί με τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατό. Είμαστε εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ μπορεί να βάλει τις βάσεις προκειμένου να υπάρξει πολιτική αλλαγή στον τόπο. Μέσα από το συνέδριο μας φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο πρότυπο, ένα νέο υπόδειγμα, ένα νέο μοντέλο κόμματος το οποίο μπορεί λύσεις στα μεγάλα αδιέξοδα της χώρας» σχολίασε ο κ. Τεμπονέρας.

Ερωτώμενος για την εκδήλωση στην Αθήνα η οποία έχει προκαλέσει συζητήσεις είπε: «Μαζί με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη και την Έφη Αχτσιόγλου είμαστε καλεσμένοι της Εφημερίδας των Συντακτών που διοργανώνει μια πολιτική εκδήλωση ακριβώς στη βάση όχι μιας πολιτικής συμφωνίας αλλά μιας συζήτησης για το μέλλον του προοδευτικού χώρου. Είμαι της άποψης ότι ακριβώς τα κόμματα του λεγόμενου προοδευτικού χώρου σεβόμενοι της ιστορική τους παράδοση, την πολιτική τους αυτονομία και αυτοτέλεια μπορούν να βρουν ευρεία πεδία συνεργασίας επί του προγραμματικού πεδίου» τόνισε και συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι μπροστάρης δείχνοντας το δρόμο».


Από την πλευρά του, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης που μίλησε επίσης στην εκδήλωση ανέφερε: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία στο δημόσιο διάλογο να ξέρεις ακριβώς αυτό που κανείς. Συνεχίζουμε τον προσυνεδριακό διάλογο με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη και την εργασία που αφορά το σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Και επειδή τελευταία έχει γίνει της μόδας η κατάδυση των συμβολισμών έναν συμβολισμό που θέλω να μεταδώσω είναι οι χιλιάδες φοιτητές που έχουν κατέβει στους δρόμους της Αθήνας ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» τόνισε.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων κομματικών στελεχών παραβρέθηκε η επίσης βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπουλου, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Χάρης Τσιόκας και Χρήστος Ρόκος κ.α.






This page might use cookies if your analytics vendor requires them.