ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Διπλωματικός πόλεμος Ισραήλ - Τουρκίας: Η Άγκυρα ανακαλεί τον πρεσβευτή της - «Είστε με τους τρομοκράτες»

MakThes Team04 Νοεμβρίου 2023

Η Τουρκία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, για διαβουλεύσεις στην Άγκυρα, ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Εξαιτίας της εξελισσόμενης ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα που προκαλείται από τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ κατά αμάχων και την άρνηση του Ισραήλ στις εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και συνεχή και απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, αποφασίστηκε η ανάκληση του πρέσβη μας στο Τελ Αβίβ, Σακίρ Οζκάν Τορουνλάρ, στην 'Αγκυρα για διαβουλεύσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ απάντησε στην απόφαση της Τουρκίας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ για διαβουλεύσεις στο πλαίσιο του πολέμου με τη Χαμάς και δήλωσε ότι αυτό είναι «ένα ακόμη βήμα του Προέδρου της Τουρκίας που τάσσεται στο πλευρό της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

«Οι τρομοκράτες της Χαμάς δολοφόνησαν, έσφαξαν και εκτέλεσαν περισσότερους από 1.400 ανθρώπους και απήγαγαν 240 στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων μωρών, παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων» έγραψε ο Lior Hayit στο X.

«Επιπλέον, οι τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν τον πληθυσμό της Γάζας ως ασπίδες. Η Χαμάς είναι ο πραγματικός εχθρός του παλαιστινιακού λαού που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».


This page might use cookies if your analytics vendor requires them.