ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Τη σκότωσαν η αδερφή και η μητέρα της - Πώς την εξέδιδαν και την κακοποιούσαν

MakThes Team08 Νοεμβρίου 2023

Στη σύλληψη της μητέρας και της αδερφής της Φαίης Μπακογιώργου, καθώς επίσης και της γυναίκας που τη φιλοξενούσε προχώρησε η αστυνομία καταφέρνοντας να ρίξει φως στην υπόθεση θανάτου της Φαίης το 2021.

Οι τρεις συλληφθείσες εξέδιδαν τη Φαίη Μπακογιώργου, ενώ την ανάγκαζαν να ζητιανεύει στον δρόμο. Οι τρεις τους την άφησαν μέσα σε μια κουβέρτα σε ένα πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Στις 8 Οκτωβρίου του 2021 η Φαίη εντοπίστηκε νεκρή. 

Έπειτα από έρευνες του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας Αττικής, αστυνομικοί προχώρησαν στις τρεις συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της Φαίης είχε δηλώσει στο τμήμα την εξαφάνισή της στις 7 Οκτωβρίου στις 8:00 το βράδυ, μία ημέρα προτού βρεθεί νεκρή στην Κυψέλη.

Το ειδικό κλιμάκιο της αστυνομίας που ερευνούσε την υπόθεση Μπακογιώργου έφτασε στο συμπέρασμα ότι η μητέρα και η αδελφή της την κακοποιούσαν, την απειλούσαν και την προσέβαλαν πέρα από το γεγονός ότι την εξέδιδαν έναντι αμοιβής.

Η κόλαση που ζούσε η Φαίη

Η 23χρονη Φαίη ήταν έγκυος στο τέταρτο παιδί της όταν βρέθηκε νεκρή στο πεζοδρόμιο 500 μέτρα μακριά από το διαμέρισμα στο οποίο φιλοξενείτο μαζί με τα τρία παιδιά της, την αδερφή της και μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία έμενε σε παρακείμενο διαμέρισμα και πέθανε μετά τον θάνατο της Φαίης.

Μάλιστα χρειάστηκε η συνδρομή συγγενικού της προσώπου για να ταυτοποιηθεί η σορός της τελικά στις 23 Νοεμβρίου του 2021.

Ο πατέρας της 23χρονης ήταν πεπεισμένος από την πρώτη ημέρα ότι η κόρη του δολοφονήθηκε και για αυτό κατέθεσε μήνυση και προσέλαβε ιδιωτικό ερευνητή.

Στην επακόλουθη αστυνομική έρευνα φάνηκε ότι η σπιτονοικοκυρά της 23χρονης και η αδερφή της την χτυπούσαν συστηματικά και την έβριζαν ενώ με απειλές την εξανάγκαζαν να επαιτεί και να εκπορνεύεται.

Η 23χρονη μετά από ξυλοδαρμό

Η 23χρονη μετά από ξυλοδαρμό



Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ζητιάνευε τη συνόδευαν και οι δύο γυναίκες για να είναι βέβαιες ότι δεν θα το σκάσει.

Σύμφωνα με την αστυνομία η 57χρονη σπιτονοικοκυρά την εξανάγκαζε να εκδίδεται και ήταν αυτή που κανόνιζε τα ραντεβού έναντι αμοιβής.

Παράλληλα, ένοικοι της πολυκατοικίας που έμενε η 23χρονη κατέθεσαν ότι η σπιτονοικοκυρά χτυπούσε και τα παιδιά της Φαίης με ξύλινο αντικείμενο.

Όταν η Φαίη υφίστατο αυτά τα βασανιστήρια η μητέρα της που ήταν παρούσα δεν έκανε το παραμικρό.

Φωτογραφία της Φαίης
Κακοποιούσε και τη γειτόνισσα

Σε ό,τι αφορά την ηλικιωμένη γυναίκα που συγκατοικούσε στο ίδιο σπίτι με τη Φαίη, αυτό της 57χρονης, προέκυψε ότι η τελευταία την ανάγκαζε και αυτή να επαιτεί.

Μία άλλη τακτική που ακολουθούσε η σπιτονοικοκυρά σε βάρος της ηλικιωμένης ήταν ότι την έσπρωχνε σε αυτοκίνητα που ήταν εν κινήσει, ώστε να εισπράττει αποζημίωση από τους τραυματισμούς της.
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.