ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΔΙΕΘΝΗ

Δραματικές ώρες στη Γάζα: Έληξε το τελεσίγραφο του Ισραήλ - Δείτε live εικόνα από τους βομβαρδισμούς

MakThes Team13 Οκτωβρίου 2023

Στις 20:00 έληξε το τελεσίγραφο των ισραηλινών δυνάμεων προς τους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας να εκκενώσουν για να ξεκινήσει η χερσαία επίθεση κατά της Χαμάς.

«Αν αγαπάτε τον εαυτό σας, φύγετε» ήταν το μήνυμα του εκπροσώπου των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τον ανθρωπιστικό διάδρομο που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες της Λωρίδας της Γάζας για να εκκενώσουν τις βόρειες περιοχές προς τις νότιες ώστε να μην βρεθούν μεταξύ των πυρών των ισραηλινών δυνάμεων κατά της Χαμάς.

«Σας ζητήσαμε σήμερα το πρωί να φύγετε από την πόλη της Γάζας για τη νότια κοιλάδα της Γάζας, για την ασφάλειά σας. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το IDF θα απέχει από το να αγγίξει τη διαδρομή που έχει σημειωθεί στον χάρτη μέχρι τις 20:00. Για την ασφάλειά σας, επωφεληθείτε από τον επερχόμενο χρόνο για να μετακινηθείτε νότια από το Beit Hanoun στο Khan Yunis. Θα δημοσιεύσουμε πρόσθετες ασφαλείς μεθόδους αργότερα.

Εάν ανησυχείτε για τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, θα πρέπει να κατευθυνθείτε νότια σύμφωνα με τις οδηγίες μας. Να είστε βέβαιοι ότι οι ηγέτες της Χαμάς νοιάζονται μόνο για την προστασία τους κατά την προετοιμασία για χτυπήματα στην περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του εκπροσώπου των ισραηλινών δυνάμεων.

Ένας εικονολήπτης του Reuters σκοτώθηκε σήμερα στον νότιο Λίβανο, όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο, ενώ κάλυπτε την ανταλλαγή πυρών στα σύνορα με το Ισραήλ.

«Με μεγάλη μας θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι ο εικονολήπτης Ισάμ Αμπντάλα σκοτώθηκε» ανέφερε η ανακοίνωση του πρακτορείου. Ο Αμπντάλα ήταν μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας του Reuters στον νότιο Λίβανο που κάλυπτε απευθείας τις εξελίξεις στην περιοχή αυτήν.

Δείτε live εικόνα από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.