ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ COVID-19

Δυο νέα εμβολιαστικά κέντρα AstraZeneca από σήμερα στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Βαγγέλης Στολάκης16 Μαρτίου 2021

Ομαλά εξελίσσεται σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr ο εμβολιασμός της ηλιακής ομάδας 60-64 στα δυο νέα εμβολιαστικά κέντρα που άνοιξαν σήμερα τις πύλες τους για το κοινό στη Θεσσαλονίκη.

Τα εμβολιαστικά κέντρα βρίσκονται στην περιοχή της Καλαμαριάς και στην Χαριλάου και αναμένεται να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους της ανατολικής Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έπρεπε να μεταβούν δυτικά προκειμένου να εμβολιαστούν. Στα δυο νέα εμβολιαστικά κέντρα λειτουργούν τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές, ενώ εκτιμάται ότι καθημερινά θα πραγματοποιούνται εκεί 240 εμβολιασμοί AstraZeneca.

Παράλληλα, δυο νέα εμβολιαστικά κέντρα ξεκίνησαν να λειτουργούν σήμερα στην Κεντρική Μακεδονία. Το πρώτο βρίσκεται στην Βέροια και το δεύτερο στην Πιερία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr ο εμβολιασμός εξελίσσεται κανονικά χωρίς να υπάρχουν ακυρώσεις ραντεβού, εξαιτίας των εξελίξεων γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca που οδήγησε ορισμένες χώρες στην απόφαση να διακόψουν τους εμβολιασμούς με το σκεύασμα της εταιρίας.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος του υπουργείου Υγείας, οι όποιες ακυρώσεις είναι ελάχιστες και μεμονωμένες. Η ίδια πηγή τόνιζε επίσης πως το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι έξι μήνες, ενώ κάθε φιαλίδιο το οποίο εμπεριέχει δέκα δόσεις, μόλις ανοιχτεί μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 48 ώρες. «Αυτό πρακτικά σημαίνει πως είναι πολύ εύκολο να βρεθεί κάποιος από τις συμπληρωματικές λίστες ώστε να αναπληρωθεί κάποιο ραντεβού που ακυρώθηκε» εξηγεί.

Σημειώνεται πως συνολικά σε επίπεδο 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας- Θράκης λειτουργούν 113 εμβολιαστικά κέντρα σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και τοπικά ιατρεία. Σε επίπεδο 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας λειτουργούν 82 εμβολιαστικά κέντρα, εκ των οποίων τα σαράντα στην Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν σε βάθος χρόνου άλλα 41 σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και τοπικά ιατρεία που ανήκουν διοικητικά στην 3η ΥΠΕ.

Υπολογίζεται πως σε επίπεδο Θεσσαλονίκης από την έναρξη των εμβολιασμών έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 140.000 δόσεις εμβολίων, ενώ καθημερινά διενεργούνται 3.500 εμβολιασμοί.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.