ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο Θεσσαλονικείς κατάφεραν να τερματίσουν στον υπεραμαθώνιο του Ολύμπου

Εύρης Τσουμής17 Μαΐου 2021

Ήταν μια αναμέτρηση με το βουνό, τον εαυτό τους και το σώμα τους, πέρα από τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Δεκαπέντε υπεραθλητές στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης και πήραν μέρος σε έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες αντοχής που έγινε στα μονοπάτια του Ολύμπου. Τελικά μόνο δύο Θεσσαλονικείς, ο Γιώργος Κουγιουμτζής και ο Τάσος Λεωνίδης, κατάφεραν να βγουν νικητές και να τερματίσουν στον αγώνα των 167,1 χιλιομέτρων που έδωσαν επί δύο μέρες στο «βουνό των Θεών», σε 46 ώρες και 15 λεπτά!

Σ΄ αυτό το 48ωρο, κατάφεραν να ξεπεράσουν τον κακό καιρό που επικρατούσε στο βουνό, κυρίως το Σάββατο, και να βάλουν σε δοκιμασία τις σωματικές αλλά και τις ψυχικές τους αντοχές για να διασχίσουν σε πέντε κύκλους, 167,1 χιλιόμετρα κακοτράχαλα ορεινά μονοπάτια με απότομες ανηφόρες και το ίδιο απότομες κατηφόρες, στον αγώνα που έχει την ονομασία GULAG 100.

«Ηταν πολύ δύσκολος αγώνας με πολλά υψομετρικά, αναβάσεις και καταβάσεις» είπε στο makthes.gr ο 42χρονος πολιτικός μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Κουγιουμτζής μόλις τερμάτισε. «Σε ένα τέτοιο αγώνα δεν είναι μόνο η σωματική κούραση που μπορεί να σε καταβάλλει. Είναι και η ψυχολογική» πρόσθεσε ο Τάσος Λεωνίδης επίσης 42 χρονών από τη Θεσσαλονίκη, ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του τουρισμού. «Εάν ήμουνα μόνος μου, μπορεί και να σταματούσα στην τρίτη στροφή. Αλλά η παρουσία ακόμα ενός αθλητή, του Γιώργου, με όπλισε με κουράγιο και συνέχισα» πρόσθεσε.

Οι δύο υπεραθλητές έκαναν πέντε κύκλους των 33 χιλιομέτρων περίπου, φτάνοντας από τα 284 μέτρα που ήταν το ελάχιστο υψόμετρο της διαδρομής στα 1337 μέτρα που ήταν το μέγιστο ενώ χρειάστηκε να δοκιμάσουν τους μυς και τις αντοχές κάνοντας 14.260 μέτρα ανάβαση κι άλλα τόσα κατάβαση…

«Κάποιοι ελάχιστοι, μια χούφτα στην πραγματικότητα, τα βάζουμε με τον εαυτό μας, με το σώμα και με το πνεύμα. Τρελό κι απίστευτο το “παιχνίδι” να κάνεις πέντε φορές έναν κύκλο, που η κάθε φορά του και μόνο θα σου ρουφήξει το είναι μέσα σε 7-8 και πλέον ώρες. Μέρα και νύχτα και πάλι μέρα και μετά πάλι νύχτα και στο τέλος μια ακόμα μέρα. Όσοι οι κύκλοι, τόσες κι οι εναλλαγές, πέντε! Κάποιοι θα μιλήσουν για πρωτοπορία στο ορεινό τρέξιμο. Εγώ δεν είμαι σε θέση να πω αν αυτό μετρά πιο πολύ σαν πρωτοπορία ενός χώρου ή σαν υπέρβαση του ίδιου μας του εαυτού» έγραψε σε μια ανάρτησή του λίγο πριν ξεκινήσει ο ιδρυτής και διοργανωτής του αγώνα Λάζαρος Ρήγος που παρότι πήρε μέρος και ο ίδιος δεν κατάφερε να τερματίσει.

Οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι ήταν οι: Χριστοφιλόπουλος Σταύρος, Παπαγιάννης Χαράλαμπος, Μπούκης Φιλάρετος, Περουκίδης Λεωνίδας, Ζιαμπάρας Δημήτριος, Αναστασόπουλος Παύλος, Ιγγλέζου Ασημίνα, Μπογατσιώτης Δημήτριος, Κερκουλάς Σπυρίδων, Τζενεράλης Πέτρος, Αγγελόπουλος Παναγιώτης, Διαλεκτός Γεώργιος.

This page might use cookies if your analytics vendor requires them.